Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΝέο 112 στον Βόλο- Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

Νέο 112 στον Βόλο- Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

Κακοκαιρία Elias: Νέο μήνυμα από το 112 στον Βόλο, όπου καταγράφονται μεγάλες καταστροφές φέροντας τους κατοίκους σε πλήρη απόγνωση.

«Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη του #Βόλου με εντολή της @hellenicpolice λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων», αναφέρει το μήνυμα.

⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

🆘 Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη του #Βόλου με εντολή της @hellenicpolice λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων@pyrosvestiki

— 112 Greece (@112Greece) September 28, 2023


Κακοκαιρία Elias: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στον Βόλο

Εικόνες μεγάλης καταστροφής αντικρίζουν τα συνεργεία των δήμων της Μαγνησίας και της περιφέρειας με το πρώτο φως της ημέρας, στη δοκιμαζόμενη περιοχή του Βόλου.

Αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει το ηλεκτρικό ρεύμα και η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Κακοκαιρία Elias: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου

Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν παγιδευμένοι από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούσαν ολονύκτιους απεγκλωβισμούς. Πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ μεγάλες είναι οι ποσότητες λάσπης.

Κακοκαιρία Elias: Βιβλική καταστροφή στον Βόλο – Τραγική η κατάσταση σε Εύβοια, Μαγνησία και Φθιώτιδα – Μήνυμα του 112 σε Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο, Γούβες, Αχίλλειο [βίντεο]

Σημειώνεται πως από χθες ο Κραυσίδωνας «είχε σπάσει», με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης.

Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

#Βολος #Κακοκαιρια_Elias #πλημμύρες #πλημμυρεςθεσσαλια #κακοκαιρια pic.twitter.com/WpmpgB5r1d

— antonis kelaidonis (@antonkelaidon) September 28, 2023

Κακοκαιρία Elias: Σε άσχημη κατάσταση η Αγριά

Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν ήταν προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στον κόμβο προς την Αγριά του Βόλου όπου οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια. Συνολικά η πόλη αντιμετώπιζε πλημμυρικά φαινόμενα, με τους δρόμους να γίνονται απροσπέλαστοι.

Η διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου παραμένει από χθες αργά το απόγευμα.

Συνεχείς ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία για απεγκλωβισμούς ατόμων σε διάφορα σημεία του Βόλου, ενώ περισσότεροι από 330 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται μέσα στην πόλη του Βόλου, όπως επίσης στις Aλυκές και την Αγριά.

Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους και το νερό σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τα 50 εκατοστά.

Βόλος: «Ξαναζήσαμε ένα νέο Daniel» – Σε απόγνωση οι κάτοικοι

«Το Σάββατο το μεσημέρι ήρθε ένα μήνυμα που μας προειδοποιούσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Την Κυριακή ήταν χαρά Θεού, Δευτέρα και Τρίτης επίσης. Πέρασαν τρεις ημέρες και λέγαμε δεν θα γίνει τίποτα», είπε ο Μάκης Θεοδώρου, κάτοικος του Βόλου.

«Από το απόγευμα και μετά ξαναζήσαμε ένα νέο Daniel. Δεν μας προειδοποίησε κανείς, οι μετεωρολόγοι έπεσαν έξω και η προετοιμασία της πολιτείας είναι ανύπαρκτη. Ο Βόλος είναι όλος πλημμυρισμένος.

Οι κάτοικοι της περιοχής φώναζαν ώστε να καθαριστούν τα ρέματα για να αποφύγουν τις ίδιες εικόνες με την κακοκαιρία Daniel, με τον κ. Θεοδώρου να καταγγέλλει πως «στον Κραυσίδωνα είχαν ένα φορτηγό και μία τσάπα μόνο», με αποτέλεσμα ο ποταμός να γεμίσει ξανά με μπάζα και να υπερχειλίσει.

Κακοκαιρία Elias: Ένα με τη θάλασσα έγινε η παραλία του Βόλου – Χιλιάδες τόνοι νερού και λάσπης

Η στάθμη της θάλασσας έχει φτάσει μέχρι την προβλήτα του λιμανιού και την παραλία της πόλης, η οποία έχει βυθιστεί στα λασπόνερα και τα φερτά υλικά.

Πεζοναύτες και στελέχη της Ζ’ ΜΑΚ απεγκλωβίζουν πολίτες στον Βόλο

Οι κάτοικοι στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα και τη Βόρεια Εύβοια πέρασαν άλλη μία εφιαλτική νύχτα (27η προς 28η Σεπτεμβρίου), με τη στάθμη των υδάτων σε πολλές περιοχές να έχει ξεπεράσει τα όρια συναγερμού. Ως αποτέλεσμα, ολόκληρες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει και παρατηρούνται εικόνες καταστροφής.

Πολύ δύσκολο ήταν το βράδυ στον Βόλο, καθώς η νεροποντή έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Εικόνες μεγάλης καταστροφής αντικρίζουν τα συνεργεία των Δήμων της Μαγνησίας και της Περιφέρειας με το πρώτο φως της μέρας, στη δοκιμαζόμενη περιοχή του Βόλου, αλλά και ολόκληρο τον νομό. Αυτήν την ώρα, γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει το ηλεκτρικό ρεύμα και η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Πλημμύρισε πάλι το Νοσοκομείου Βόλου

Στο ίδιο έργο θεατές στο νοσοκομείο του Βόλου, το οποίο, πλημμύρισε για ακόμα μια φορά, λόγω της κακοκαιρίας Elias, όπως συνέβη και στην κακοκαιρία Daniel.

Τα υπόγεια του νοσοκομείου γέμισαν νερά, την ώρα που εθελοντές προσπαθούσαν να μεταφέρουν εκεί τους ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα που χρειάζονται οξυγόνο, αλλά τα σπίτια τους είναι για ώρες χωρίς ρεύμα.

Πλημμύρισε το Νοσοκομείο Βόλου#Κακοκαιρια_Elias #Βολος pic.twitter.com/gGZaaEnCkx

— giorgos sfakianakis (@sfakosg) September 27, 2023

Τα νερά από τη σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή έφτασαν και στην τραπεζαρία.

Αναβολή χημειοθεραπειών στην κακοκαιρία Daniel

Το νοσοκομείο του Βόλου είχε γεμίσει νερά στο δεύτερο υπόγειο, όπου στεγάζονται η τεχνική υπηρεσία, το γκαράζ και τα λεβητοστάσια, κατά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Μάλιστα, οι προγραμματισμένες για την ημέρα εκείνη χημειοθεραπείες, 18 στον αριθμό, επαναπρογραμματίστηκαν, καθώς τα φάρμακα που χρησιμοποιούνταν βρίσκονταν στο υπόγειο.

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular