Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚρήτη: Την Τετάρτη απολογούνται οι διακινητές των 30 μεταναστών

Κρήτη: Την Τετάρτη απολογούνται οι διακινητές των 30 μεταναστών

Στους συλληφθέντες ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα

Την Τετάρτη πρόκειται να απολογηθούν οι δύο Αιγύπτιοι που συνελήφθησαν από το λιμενικό, ως διακινητές των μεταναστών που εντοπίστηκαν νότια του Ηρακλείου Κρήτης.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και αναμένεται να απολογηθούν μεθαύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, την Κυριακή οι λιμενικοί μετά από τις έρευνες και τις καταθέσεις που πήραν διαπίστωσαν πως οι δύο διακινητές είναι Αιγύπτιοι και συγκεκριμένα ένας 27χρονος και ένας 42χρονος.

Στην αίθουσα λιμενεργατών οι μετανάστες

Οι 30 μετανάστες βρίσκονται από χθες το μεσημέρι στην αίθουσα λιμενεργατών η οποία διαμορφώθηκε για την φιλοξενία τους. Από την πρώτη στιγμή υγειονομικό προσωπικό έλεγξε όλους τους μετανάστες και διαπιστώθηκε πως όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Οι λιμενικές αρχές, η δημοτική αρχή και ο Ερυθρός Σταυρός οργάνωσαν την φιλοξενία τους, καθώς στήθηκαν κλινοσκεπάσματα, χημικές τουαλέτες ενώ εξασφαλίστηκε και η σίτισή τους.

Πώς εντοπίστηκαν οι μετανάστες

Το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι είδαν ένα κομβόι μεταναστών σε παραλία της περιοχής Πιτσίδια της Μεσαράς στο Ηράκλειο και ειδοποίησαν τις αρχές.

Άμεσα στελέχη του λιμενικού έφτασαν στην περιοχή και εντόπισαν τους μετανάστες ενώ διαπίστωσαν πως έφτασαν μέσω ενός σκάφους που έπλεε ακυβέρνητο. Το συγκεκριμένο σκάφος εντόπισαν οι άνδρες του λιμενικού μετά από περιπολία που έκαναν στην θάλασσα και το ρυμούλκησαν με ασφάλεια στο πλησιέστερο λιμάνι.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, ξεκίνησε η καταμέτρηση των μεταναστών με τις αρχές να διαπιστώνουν πως πρόκειται για 32 άτομα, όλοι άνδρες. Πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν πως εντοπίστηκαν 15 ακόμα μετανάστες στην περιοχή τελικά όμως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο ότι επρόκειτο για γκρουπ τουριστών.

Νέο πλοιάριο με μετανάστες στα Χανιά

Νέο πλοιάριο με μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης. Λίγες ώρες μετά τους μετανάστες που βρέθηκαν στα παράλια της Μεσαράς, ένα νέο σκάφος που εντοπίστηκε κάποια ναυτικά μίλια μακριά από την Παλαιόχωρα Χανίων κινητοποίησε τις αρχές.

Το πλοίο αυτό φέρεται να ναυάγησε στη θάλασσα και εμπορικό πλοίο που βρισκόταν στην περιοχή περισυνέλλεξε συνολικά 22 μετανάστες (19 ενήλικες και 3 παιδιά)

Οι μετανάστες έφτασαν αρχικά στην Παλαιόχωρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Κάνδανο για να φιλοξενηθούν προσωρινά. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να βρεθούν ποιοι είναι οι διακινητές.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular