Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚακοκαιρία Elias: «Η ζωή μας πλέον έχει αλλάξει», αναφέρει κάτοικος Βόλου

Κακοκαιρία Elias: «Η ζωή μας πλέον έχει αλλάξει», αναφέρει κάτοικος Βόλου

Kάτοικος Βόλου, είπε πως στο χωριό της είχαν τα ιδία προβλήματα όπως στην κακοκαιρία Elias.

Μία κάτοικος Βόλου, μίλησε για την κακοκαιρία Elias και το πόσο επλήγη το σπίτι της. Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, η Βάσω Παυλίδη, κάτοικος Βόλου, είπε πως στο χωριό της είχαν τα ιδία προβλήματα όπως στην κακοκαιρία Daniel.

«Γέμισαν τα λύματα στο υπόγεια και μυρίζει από τον βόθρο. Έχουν έρθει τα μηχανήματα και έχουν μαζέψει τη λάσπη και τα έχουν αφήσει σε κάθε τετράγωνο. Έχει σκόνη έξω και εγώ που είμαι έγκυος δεν μπορώ να βγω και πρέπει να προσέχω πολύ. Για να κάνω μπάνιο φανταστείτε, βράζω το νερό».

Όπως είπε, δεν μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι τους, καθώς μυρίζει η λάσπη και γλιστράει ενώ επισήμανε πως δεν έχουν καμία ενημέρωση.

«Εμείς κάναμε την αίτηση για αποζημίωση γιατί κάηκε ο καυστήρας αερίου στο υπόγειο, ήρθε η Πολιτική Προστασία για αυτοψία αλλά δεν έχουμε ενημέρωση. Αυτό που λέμε εμείς μεταξύ μας με τους κατοίκους είναι πως επειδή τα υπόγεια θεωρούνται βοηθητικοί χώροι, δεν νομίζουμε πως αποζημιωθούμε. Η ζωή μας πλέον έχει αλλάξει. Με τη πρώτη βροχή θα πρέπει να προσέχουμε».

Πρώτος θάνατος από λεπτοσπείρωση στις πληγείσες περιοχές
Την ίδια ώρα και ενώ οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, στη Θεσσαλία σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος ενός ανθρώπου από λεπτοσπείρωση ενώ άλλα δύο άτομα έχουν προσβληθεί από την ίδια νόσο.

Συγκεκριμένα, ένας 57χρονος άνδρας στη Θεσσαλία κατέληξε το απόγευμα της Παρασκευής ενώ τα άλλα δύο άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Η λεπτοσπείρωση είναι μία μικροβιακή λοίμωξη που προκαλεί ίκτερο και μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular