Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΗ διαφορετική καλημέρα με τον σκύλο και την ουρά του

Η διαφορετική καλημέρα με τον σκύλο και την ουρά του

Αρκάς: Με ένα νέο σκίτσο μας λέει τη δική του καλημέρα ο διάσημος σκιτσογράφος. Στο εν λόγω σκίτσο βλέπουμε έναν σκύλο με πληγωμένη ουρά ενώ τη συνοδεύει η λεζάντα «Όταν κυνηγάς την ουρά σου υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να καταφέρεις να την πιάσεις».

Όπως αναρωτιούνται και οι χρήστες του facebook κάτω από το σκίτσο με τις πολλές ερμηνείες τη δάγκωσε επειδή πιστεύει ότι είναι κάτι ξένο προς τον εαυτό του ή επειδή είναι μειωμένης αντίληψης;

Εκτιμώ πως στο μυαλό του ο Αρκάς έχει πάντα το θέμα Κασσελάκη και όσα διαδραματίζονται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και στα πρώτα γκάλοπ που είναι δυσοίωνα.

Άνεση, αέρας σταρ, ο συμπαθής κατά τα άλλα σύντροφος από δίπλα και δηλώσεις για φαγητά αλλά τίποτα που να προμηνύει προς ώρας ότι μπορεί ο Στέφανος να ηγηθεί, να πάρει σοβαρές αποφάσεις και φυσικά να γίνει ο αυριανός Πρωθυπουργός.  Θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αλλάξει όνομα, θα υπάρξει διάσπαση; Ίδωμεν!

Ποιος είναι ο σκιτσογράφος Αρκάς

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα.

Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Κατά καιρούς ασκήθηκε κριτική στο έργο του, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από τον πολιτικό χώρο της Αριστεράς. Οι επικρίσεις αφορούν κυρίως ορισμένα σκίτσα του που κατηγορήθηκαν ότι είναι μισογυνικά και “χοντροφοβικά”. Τον Ιούλιο του 2019 η σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με τον ίδιο, απενεργοποιήθηκε για διάστημα μίας εβδομάδας λόγω συνεχών αναφορών από χρήστες που κατηγόρησαν τις αναρτήσεις του.

Αρκάς: ΜΜΕ & αρθρογράφοι έχουν εστιάσει στις πολιτικές του πεποιθήσεις

Ο ίδιος ο Αρκάς, καθώς και ΜΜΕ και αρθρογράφοι, χαρακτήρισαν τις επικρίσεις απόπειρα λογοκρισίας, ενώ υποστήριξαν ότι η σάτιρα του Αρκά στοχεύει το φαινόμενο της πολιτικής ορθότητας, επειδή το θεωρεί επικίνδυνο και ικανό να απειλήσει κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου.

Λόγω της αλλαγής του περιεχομένου και των πολιτικών μηνυμάτων των έργων του ανά τα χρόνια καθώς και της ανωνυμίας του ορισμένοι εικάζουν πως ο αυθεντικός Αρκάς έχει πεθάνει και πλέον τα υποτιθέμενα έργα του δημιουργούνται από τρίτους.

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular