Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕπιπλέον χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα ανακοίνωσε η ΕΕ

Επιπλέον χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα ανακοίνωσε η ΕΕ

Έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό και επιπλέον προσωπικό από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες όπως η FRONTEX ανακοίνωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον μετά την συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη στις Βρυξέλλες. 

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης Δημήτρη Kαιρίδη. Οι προκλήσεις της Ελλάδας είναι προκλήσεις της ΕΕ. Τον διαβεβαίωσα για πλήρη υποστήριξη της Κομισιόν στη διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα. Του είπα ότι η ΕΕ στέκεται πλήρως πλάι στην Ελλάδα. Η γενική διεύθυνση μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων παρέχει επιπλέον χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης» σημείωσε η κ. Γιόχανσον.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες όπως η FRONTEX παρέχουν «περισσότερο εξειδικευμένο προσωπικό». «Δεσμευόμαστε να εντείνουμε τη στενή ολοκληρωμένη συνεργασία μας με βασικούς γειτονικούς εταίρους» υπογράμμισε.

Για μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας και ξεκάθαρη στήριηξη από την ΕΕ έκανε λόγο με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ο κ. Καιρίδης, μετά την συνάντηση με την ευρωπαία επίτροπο.

«Μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας: ξεκάθαρη στήριξη από ΕΕ, χρήματα και έκτακτη βοήθεια και ενίσχυση της παρουσίας της ΕΕ (όχι μόνον δεν φεύγει ο Frontex, μένει και βοηθά περισσότερο)», έγραψε χαρακτηριστικά.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular