Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕίτε λύκος, είτε βοσκός, ο προορισμός του είναι το "φάγωμα"

Είτε λύκος, είτε βοσκός, ο προορισμός του είναι το “φάγωμα”

Αρκάς: Με ένα νέο σκίτσο με αιχμή, μας καλημερίζει σήμερα Τρίτη ο διάσημος σκιτσογράφος μόλις λίγα 24ωρα μετά τη νίκη του  Στέφανου Κασσελάκη, τις ανακατατάξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, τις δηλώσεις και τους συμβουλάτορες.

Στο σημερινό σκίτσο του Αρκά βλέπουμε ένα πρόβατο, με τη λεζάντα να γράφει: «Ξαφνικά το πρόβατο ένιωσε εντελώς μπερδεμένο. Του ήταν αδύνατο να ξεχωρίσει ποιος είναι ο βοσκός και ποιος ο λύκος».

Δεν ξέρω αν με ρωτάτε ποιος είναι πραγματικά ο λύκος και ποιος το πρόβατο γιατί οι ρόλοι αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη κυριολεκτικά από το πουθενά. Ο Νίκος Φίλης σήμερα τα έχωσε στον Κασσελάκη χαρακτηρίζοντάς τον κάτι μεταξύ Πέπε Γκρίλο και Τραμπ.

Ο Στέφανος, παρουσιάζεται ως προσηνής, επικοινωνιακός και εξομολογητικός όσον αφορά τη σεξουαλική του ταυτότητα και φυσικά έτοιμος να μάθει και να ρουφήξει γνώση και εμπειρία μέσα από την ενασχόληση με την πολιτική.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης ο οποίος μετά την επικράτηση του εξ Αμερικής νεαρού επιχειρηματία θα αναβαθμιστεί, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό ποια θέση θα καταλάβει.

Τέλος, οι Παππάς, Αποστολάκης και  Πολάκης θα αποτελούν την ισχυρή τριάδα που εφεξής θα «προσέχει» τον Κασσελάκη ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει πηθείνια στον ρόλο του.

Ο καιρός θα δείξει αν είναι μια καλή επιλογή ή θα βυθίσει ακόμη περισσότερο στα τάρταρα τον ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια την Ελλάδα….

Ποιος είναι ο σκιτσογράφος Αρκάς

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα.

Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Κατά καιρούς ασκήθηκε κριτική στο έργο του, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από τον πολιτικό χώρο της Αριστεράς. Οι επικρίσεις αφορούν κυρίως ορισμένα σκίτσα του που κατηγορήθηκαν ότι είναι μισογυνικά και “χοντροφοβικά”. Τον Ιούλιο του 2019 η σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με τον ίδιο, απενεργοποιήθηκε για διάστημα μίας εβδομάδας λόγω συνεχών αναφορών από χρήστες που κατηγόρησαν τις αναρτήσεις του.

Αρκάς: ΜΜΕ & αρθρογράφοι έχουν εστιάσει στις πολιτικές του πεποιθήσεις

Ο ίδιος ο Αρκάς, καθώς και ΜΜΕ και αρθρογράφοι, χαρακτήρισαν τις επικρίσεις απόπειρα λογοκρισίας, ενώ υποστήριξαν ότι η σάτιρα του Αρκά στοχεύει το φαινόμενο της πολιτικής ορθότητας, επειδή το θεωρεί επικίνδυνο και ικανό να απειλήσει κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου.

Λόγω της αλλαγής του περιεχομένου και των πολιτικών μηνυμάτων των έργων του ανά τα χρόνια καθώς και της ανωνυμίας του ορισμένοι εικάζουν πως ο αυθεντικός Αρκάς έχει πεθάνει και πλέον τα υποτιθέμενα έργα του δημιουργούνται από τρίτους.

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular