Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινά η ηλεκτρονική αίτηση για την καταβολή εφάπαξ

Ξεκινά η ηλεκτρονική αίτηση για την καταβολή εφάπαξ

ΕΦΚΑ: Ο εκπρόσωπος Τύπου, Ηλίας Τσούνης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ανέφερε μεταξύ άλλων πώς από την 1η Οκτωβρίου θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική αίτηση καταβολής εφάπαξ και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τους αυτοαπασχολούμενους.

Παράλληλα, προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με την αλλαγή στον τρόπο πληρωμών των συντάξεων.

Για την καταβολή του εφάπαξ, τόνισε πως είναι μία υπηρεσία που τη δούλευαν έναν χρόνο στον e-ΕΦΚΑ, δεν θα απαιτούνται δικαιολογητικά και έτσι απαλλάσσεται τόσο η υπηρεσία όσο και ο ενδιαφερόμενος από τη γραφειοκρατία.

«Γίνεται η αίτηση ηλεκτρονικά και αν χρειάζονται δικαιολογητικά στέλνονται σε συγκεκριμένο email. Η διαδικασία αυτή θα γίνεται πολύ γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούνης.

ΕΦΚΑ: Γιατί δεν είδαν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι τη Δευτέρα

Ο λόγος που οι συντάξεις δεν καταβλήθηκαν με το χρονοδιάγραμμα που γινόταν και τους προηγούμενους μήνες είναι ότι αποσύρθηκαν οι περιορισμοί που είχαν θεσπιστεί λόγω κορονοϊού.

Το νέο σύστημα τέθηκε σε ισχύ από αυτόν τον μήνα και αφορά τις συντάξεις από τον Οκτώβριο και μετά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, επειδή εκλείπουν πλέον οι λόγοι (covid-19) για την – κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4611/2019 – πληρωμή των μηνιαίων συντάξεων του φορέα σε τρεις αντί δύο ημέρες, από τις συντάξεις μηνός Οκτωβρίου 2023 και εφεξής οι ημερομηνίες πληρωμής διαμορφώνονται διαφορετικά.

Ειδικότερα, από τον Οκτώβριο 2023 και μετά, οι συντάξεις για τους μισθωτούς θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ, για τους μη μισθωτούς, θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Κατά συνέπεια:

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Οκτωβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 26/09/2023, ημέρα Τρίτη, για δε τους μισθωτούς στις 28/09/2023, ημέρα Πέμπτη.

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Νοεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 26/10/2023, ημέρα Πέμπτη, για δε τους μισθωτούς στις 30/10/2023, ημέρα Δευτέρα.

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για δε τους μισθωτούς στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη.

ΕΦΚΑ: Συντάξεις Οκτωβρίου 2023

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Οκτωβρίου 2023 θα διενεργηθούν για τους τους μη μισθωτούς την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα:

Ο ΟΑΕΕ κατέβαλε τις συντάξεις την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου
Ο ΟΓΑ κατέβαλε τις συντάξεις την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) κατέβαλε τις συντάξεις την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ κατέβαλε τις συντάξεις την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου
Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ κατέβαλε συντάξεις την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου
Το ΕΤΑΤ κατέβαλε τις συντάξεις την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου
Η ΔΕΗ κατέβαλε τις συντάξεις την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου
Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Οκτωβρίου 2023 θα διενεργηθούν για τους τους μισθωτούς την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα:

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο δηλαδή την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023.

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular