Προβληματισμένος από το μυστήριο γύρω από τις πληγές του γιου του, ο Jarrod επέστρεψε στην παραλία με μια ωμή μπριζόλα και ένα δίχτυ.

Και αυτό που ανακάλυψε μάλλον θα σας κρατήσει μακριά από την θάλασσα για λίγο.

Θαλάσσιοι ψύλλοι! Τα πόδια του Sam τα είχαν πιθανόν φάει θαλάσσιοι ψύλλοι!

«Βρήκαμε χιλιάδες πλάσματα που έμοιαζαν με ακάρεα στο δίχτυ μας», είπε ο Jarrod. «Τα βάλαμε σε ένα Esky, τα φέραμε σπίτι, τα παρατηρήσαμε καλά και τα αφήσαμε να κολυμπήσουν σε λευκά πιάτα με κόκκινο κρέας. Κατά την διάρκεια της νύχτας κόλλησαν στο κόκκινο κρέας και το έτρωγαν.»

Η Dr. Genefor Walker-Smith, θαλάσσιος επιστήμονας από το Museum Victoria, εξέτασε τα έντομα και πιστεύει ότι είναι θαλάσσιοι ψύλλοι.

Είπε ότι οι ψύλλοι μάλλον ευθύνονταν για τις πληγές του Sam. Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των τσιμπημάτων ήταν ασυνήθιστος και ότι οι θαλάσσιοι ψύλλοι είναι κοινοί τόσο στην Αυστραλία όσο σε όλο τον κόσμο.

«Βρίσκονται εκεί συνεχώς. Μπορείς να βάλεις ένα κομμάτι κρέας στο νερό, οπουδήποτε στον κόλπο και να τους βρεις.

Νομίζω ότι είναι σπάνιο. Πραγματικά πιστεύω ότι ο Sam ήταν στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή», είπε η Dr. Walker-Smith.

Είπε ότι οι ψύλλοι δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας, αλλά οι κολυμβητές θα πρέπει να αποφεύγουν τα μέρη με νεκρά ψάρια, γιατί με αυτά τρέφονται οι ψύλλοι.

Ένας εκπρόσωπος του τμήματος Περιβάλλοντος, Ξηράς, Υδάτων και Σχεδιασμού είπε ότι οι θαλάσσιοι ψύλλοι είναι συνηθισμένο και φυσικό κομμάτι ενός υγιούς οικοσυστήματος που κρατά τα θαλάσσια ύδατα καθαρά καταναλώνοντας νεκρά θαλάσσια ζώα.

«Συμβουλεύουμε τους κολυμβητές να φοράνε ολόσωμες στολές κολύμβησης με μπότες για να μειώσουν τον κίνδυνο έκθεσης σε θαλάσσιους ψύλλους και να αποφεύγουν το βραδινό κολύμπι.»

Η ιστορία του Sam προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινότητα του Brighton.

Ζητήθηκε από μέλη αθλητικών ομίλων να μείνουν μακριά από το νερό μέχρι να λυθεί το μυστήριο και πολλοί ντόπιοι είπαν ότι είχαν δισταγμούς για την θάλασσα μετά το περιστατικό.

Ο κόσμος στα κοινωνικά δίκτυα έχει φρικάρει με το περιστατικό:


via

Διαβάστε την συνέχεια εδώ