Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤραγωδία στο Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί μετανάστες και 25 τραυματίες σε ανατροπή...

Τραγωδία στο Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί μετανάστες και 25 τραυματίες σε ανατροπή φορτηγού

Τουλάχιστον 10 μετανάστες σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν ένα φορτηγό στο οποίο ταξίδευαν ανετράπη σε ένα αυτοκινητόδρομο στην πολιτεία Τσιάπας στο νότιο Μεξικό, στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό που έδωσαν οι αρχές για το δυστύχημα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τις πρωινές ώρες (τοπική ώρα) στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την Πιτζιτζιαπάν με την Τοναλά, στην ακτή του Ειρηνικού της πολιτείας Τσιάπας.

Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο δυστύχημα που σημειώνεται μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Δύο μετανάστες σκοτώθηκαν και άλλοι 27 τραυματίστηκαν την Πέμπτη όταν το φορτηγό που τους μετέφερε ανετράπη στην ίδια μεξικανική πολιτεία.

Χιλιάδες μετανάστες διαφορετικών εθνικοτήτων διασχίζουν το Μεξικό με λεωφορεία, φορτηγά, ακόμη και με εμπορευματικές αμαξοστοιχίες σε μια προσπάθεια να φτάσουν στις ΗΠΑ

Η συνοριακή αστυνομία των ΗΠΑ κατέγραψε επίσημα 1,8 εκατομμύρια διελεύσεις μεταναστών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, στο χρονικό διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Αυγούστου 2023.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular