Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑTop Employer στην Ελλάδα και για το 2024 ο ΟΠΑΠ – Ανάμεσα...

Top Employer στην Ελλάδα και για το 2024 ο ΟΠΑΠ – Ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες σε 121 χώρες

Ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες στην Ελλάδα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, περιλαμβάνεται ο ΟΠΑΠ, ο οποίος απέσπασε την πιστοποίηση Top Employer Greece 2024.

Πρόκειται για μια τιμητική διάκριση, βάσει της οποίας ο ΟΠΑΠ συγκαταλέγεται στην παγκόσμια ελίτ των εργοδοτών από 121 χώρες από όλο τον κόσμο, κατόπιν ενδελεχούς αξιολόγησης από τον ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό Top Employers Institute.

Η πιστοποίηση Top Employer αναγνωρίζει τις βέλτιστες πολιτικές και πρακτικές Ανθρώπινου Δυναμικού που εφαρμόζει ο ΟΠΑΠ. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας στη διαρκή προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων της, την εστίαση στην ευημερία των ανθρώπων της, την ανάπτυξη μιας ξεχωριστής εταιρικής κουλτούρας και τη δημιουργία ενός σύγχρονου, συμπεριληπτικού και ευχάριστου περιβάλλοντος εργασίας.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Αχίλλεια Κοντού, Chief People Officer του ΟΠΑΠ, «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που κατακτήσαμε αυτή την τιμητική διάκριση και βρισκόμαστε ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες της Ελλάδας, για δεύτερη συνεχή χρονιά! Η πιστοποίηση Top Employer επιβραβεύει τις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη ενός καλύτερου περιβάλλοντος εργασίας για τους ανθρώπους μας, οι οποίοι αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για τον ΟΠΑΠ. Ταυτόχρονα, όμως, αναδεικνύει την ευθύνη μας να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι σε ό,τι κάνουμε – και αυτό είναι δέσμευση για εμάς».

Πιστοποίηση βάσει υψηλών διεθνών κριτηρίων

Την εφετινή χρονιά, το Top Employers Institute έχει πιστοποιήσει συνολικά περισσότερους από 2.300 οργανισμούς ανά τον κόσμο, οι οποίοι συμμετείχαν σε μια απαιτητική διαδικασία έρευνας και αξιολόγησης.

Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε βάσει υψηλών, διεθνών κριτηρίων και δεικτών αναφοράς που εφαρμόζονται για εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν έξι βασικοί τομείς πρακτικών ανθρώπινου δυναμικού, που αποτελούνται από 20 θεματικές, στις οποίες – μεταξύ άλλων – περιλαμβάνονται: Στρατηγική Ανθρώπινου Δυναμικού, Εργασιακό Περιβάλλον, Προσέλκυση Ταλέντων, Εκπαίδευση & Ανάπτυξη, Διαφορετικότητα, Ισότητα & Ένταξη και Ευημερία (Wellbeing).

Οι εταιρείες που πιστοποιήθηκαν ως κορυφαίοι εργοδότες για το 2024 επηρεάζουν θετικά τη ζωή περισσότερων από 12 εκατομμυρίων εργαζομένων παγκοσμίως.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular