ΝΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΝΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν λένε να σταματήσουν να υπάρχουν τα προβλήματα στην δημοφιλέστερη πλατφόρμα των social media, Facebook αφού σήμερα μόλις η εταιρία με ανακοίνωση της ενημέρωνει τους χρήστες ότι, τον περασμένο Σεπτέμριος ανακαλύφθηκε ένα κενό ασφαλείας το οποίο για ακόμη μια φορά επηρεάζει άμεσα σχεδόν όλους τους χρήστες τους.

Το σφάλμα που εντοπίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου και έγινε γνωστό σήμερα, έδωσε την δυνατότητα πρόσβασης στις φωτογραφίες των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν μεταφορτωθεί στους διακομιστές του Facebook και δεν είχαν αναρτηθεί δημοσίως.

“Λυπούμαστε που συνέβη αυτό”, δήλωσε το Facebook στην ανακοίνωση.

“Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα εφαρμόσουμε διάφορα εργαλεία στους προγραμματιστές εφαρμογών που θα τους επιτρέψουν να προσδιορίσουν ποιοι χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή τους και ενδέχεται να έοχυν επηρεαστούν από αυτό το σφάλμα. Θα συνεργαστούμε με αυτούς τους προγραμματιστές για να διαγράψουμε τις φωτογραφίες από χρήστες που έχουν επηρεαστεί.”

Φυσικά για ακόμα μια φορά το Facebook δεν έχει ακόμη απαντήσει στις χιλιάδες ερωτήσεις σχετικά με το αν οι εκπρόσωποι των εταιρειών γνώριζαν αυτό το ελάττωμα ασφαλείας.

Παρόλο που το Facebook συνήθως δίνει πρόσβαση στις φωτογραφίες που μοιράζονται οι χρήστες στα χρονοδιαγράμματα, μόνο στους προγραμματιστές, μέσω αυτού του σφάλματος υπήρξε η δυνατότητα χρήσης φωτογραφιών που μοιράστηκαν στο Marketplace.

Facebook bug

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκτεθεί και φωτογραφίες που ένας χρήστης δεν είχε ακόμη δημοσιεύσει δημόσια.

Η εταιρεία δήλωσε ότι αποκάλυψε το θέμα τώρα, μετά από σχεδόν δύο μήνες της ανακάλυψης του , επειδή δεν είχαν καταλάβει την επίπτωση του σφάλματος.

Η σημερινή αποκάλυψη  είναι το τελευταίο περιστατικό με προβλημάτα δεδομένων χρηστών.

Η εταιρεία που εξακολουθεί να βλέπει το κύρος της να πλήτεται μετα το σκάνδαλο του Cambridge Analytica, αποκάλυψε πρόσφατα ένα σφάλμα που εξέθεσε τα προσωπικά στοιχεία 30 εκατομμυρίων χρηστών στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τελικά αυτός ο Σεπτέμβρης δεν πήγε καθόλου καλά για το Facebook και τον Mark Zuckerberg.

 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ