Τι πρέπει να κάνουν και να πουν οι γονείς για να προστατεύσουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο

Τι πρέπει να κάνουν και να πουν οι γονείς για να προστατεύσουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο

“Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε ένα άτομο και το περιγράφει, όπως όνομα, ηλικία, κατοικία, επάγγελμα κ.α. Μάθε στο παιδί σου πώς να τα προστατεύει“.

Το μήνυμα αυτό στέλνει μέσω Twitter η Ελληνική Αστυνομία και δίνει μια σειρά από συμβουλές για την προστασία των ανηλίκων από το διαδίκτυο:

Ελέγχουμε μαζί με το παιδί τις ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου των λογαριασμών του και βεβαιωνόμαστε ότι έχει ενεργοποιήσει την επιλογή διπλού ελέγχου ταυτότητας (two step verification), ενώ οι κωδικοί που χρησιμοποιεί είναι ασφαλείς.

Συζητάμε με τα παιδιά προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε ότι οι φίλοι τους σε κάποιο προφίλ θα πρέπει να είναι μόνο οι φίλοι τους και στην πραγματική ζωή.

Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να αποδέχονται άγνωστα άτομα, ούτε “φίλους φίλων”.

Συζητάμε με τα παιδιά για τους κινδύνους της έκθεσης των προσωπικών δεδομένων (ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, τηλεφωνικοί αριθμοί, σχολεία κ.λπ.), φωτογραφιών (άσεμνες και μη), ακόμα και mail στις εκάστοτε ιστοσελίδες, εφαρμογές και υπηρεσίες στο διαδίκτυο.

Τονίζουμε ότι η ενδεχόμενη αποστολή φωτογραφιών σε γνωστό άτομο μια δεδομένη στιγμή μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες μελλοντικά.

❓???????? Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε ένα άτομο και το περιγράφει, όπως όνομα, ηλικία, κατοικία, επάγγελμα κ.α. Μάθε στο παιδί σου πώς να τα προστατεύει.. https://t.co/AXPIgHJI26 #hellenicpolice CYBERALERT pic.twitter.com/LKjIfF4FnP

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) February 24, 2021

Άννα Βαγενά: «Τη χυδαιότητα την έθρεψε η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Δες τι πρέπει να τρως για να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα

Δες τι πρέπει να τρως για να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα