Τα δελφίνια στο Αττικό Πάρκο υποφέρουν και εμείς χειροκροτάμε ακόμα πιο δυνατά

Τα δελφίνια στο Αττικό Πάρκο ζουν κάτω απ’ τις χειρότερες συνθήκες, ζουν αιχμάλωτα και στο τέλος πολλά πεθαίνουν και γι’ αυτό είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Η πρόσφατη φωτογραφία από ένα δελφίνι είναι πιο τρανή απόδειξη.

Τα δελφίνια στο Αττικό Πάρκο υποφέρουν και υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να πηγαίνουν στο δελφινάριο και να βλέπουν το “υπέροχο” θέαμα με τα δελφίνια να παίζουν “χαρούμενα” και να κάνουν ένα σωρό τρικ.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πως εκπαιδεύεται ένα δελφίνι για να κάνει αυτά τα τρικ; Τα δελφίνια ζουν κάτω από τι χειρότερες συνθήκες , σε μια πισίνα και όχι στο φυσικό τους περιβάλλον και αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο.

Κι εσύ τι κάνεις; Αυτό που κάνεις είναι να χειροκροτάς ακόμα πιο δυνατά στις διπλές πιρουέτες του δελφινιού. Ένα δελφίνι δεν έχει πρόσβαση σ’ όλες τις πισίνες, οι πισίνες είναι πιο μικρές από όσο θα έπρεπε, επίσης στερείται να βαρεθεί και να θεωρεί παιχνίδι την παράσταση.

Πολλά είναι τραυματισμένα αλλά συνεχίζουν την παράσταση αναγκαστικά και στερούνται τη τροφή. Και αυτή θα τους δοθεί μόνο για επιβράβευση για να συνεχίζουν την παράσταση. Κι αν όλα αυτά δεν είναι εγκληματικές ενέργειες, τότε τι είναι;

Ο Γερμανικός Οργανισμός Προστασίας των Ζώων ProWal επισκέφτηκε το Αττικό Πάρκο και κατέγραψε τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν. Και είναι ανατριχιαστικό.

Αναλυτικά το Δελτίου Τύπου από τον Οργανισμό:

Ο Γερμανικός Οργανισμός Προστασίας των Ζώων  ProWal,επισκέφθηκε το Αττικό Πάρκο και δελφινάριο στα Σπάτα Αθήνα,και αφού κατέγραψε παραβάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας προβαίνει σε μήνυση για εγκληματική συμπεριφορά.

Είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια και καταγράψαμε σε βίντεο και φωτογραφίες το “πρόγραμμα επιμόρφωσης με δελφίνια” το οποίο δεν είναι τίποτα λιγότερο από μία σιχαμένη και απεχθής παράσταση που στοχεύει ΟΧΙ σε επιμόρφωση αλλά στο κέρδος των ιδιοκτητών του δελφιναρίου και στη ψυχαγωγία των θεατών,κάτι που ρητά απαγορεύεται από την Ελληνική νομοθεσία(νόμος 4039/2012, Aρ. 12).

Ο Ανδρέας Μόρλοκ, διευθύνων σύμβουλος της ProWal,κατέγραψε προσωπικά τις παραστάσεις των δελφινιών και δηλώνει: “ Στα δελφίνια δίνονται εντολές από τους εκπαιδευτές να εκτελούν παραστάσεις ενώπιον του κοινού. όσο πιο θεαματικές είναι οι “ τούμπες“ και οι πιρουέτες  των δελφινιών τόσο πιο δυνατό είναι το χειροκρότημα  του κοινού.

Παρατηρήσαμε και καταγράψαμε σε βίντεο ότι τα δελφίνια έπρεπε να πηδούν πάνω από τσιμεντένιους τοίχους εκτός της πισίνας,σίγουρα όχι φυσιολογική συμπεριφορά των δελφινιών. Μάθαμε ότι η επίσημες Ελληνικές αρχές θεωρούν αυτή τη συμπεριφορά “ εκπαιδευτική“ ,εμείς όμως έχουμε διαφορετική άποψη αφού έχουμε καταγράψει και παρατηρήσει δελφίνια σε πάνω από 50 δλφινάρια του κόσμου .

Καταγράψαμε επίσης ελλειπείς εγκαστάσεις κράτησης των φυλακισμένων δελφινιών και διαπιστώσαμε σοβαρότατες παραβάσεις κατά την επιθεώρησή μας.

Ο Ανδρέας Μόρλοκ στη καταγραφή και αναφορά του παρατηρεί:

Πίσω από τις κερκίδες υπήρχαν κουτιά με σπρέι μπογιάς,σκουριασμένα εργαλεία,καλώδια και σύρματα. Οποισδήποτε επισκέπτης,ακόμα και ένα παιδί, μπορούσε να πετάξει στη πισίνα κάποιο από αυτά τα αντικείμενα,κάτι που αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τα έγκλειστα δελφίνια.

Η μεγαλύτερη πισίνα στερείται σκιερών σκεπάστρων με αποτέλεσμα τη παντελή έλειψη προστασίας των δελγινιών από τον ήλιο.

Ενας εργαζόμενος στο πάρκο μας διαβεβαίωσε ότι όλα τα δελφίνια έχουν πρόσβαση σε όλες τις πισίνες. Ακόμα και αν αυτό αληθεύει, δεν ισχύει πάντα καθώς παρατηρήσαμε βαλβίδες απομόνωσης στο πάτωμα σε όλες τις πισίνες.

Καταγράψαμε επίσης ότι τα δελφίνια είναι απομονωμένα το ένα από το άλλο και κλειδωμένα σε μινιμαλιστικά περιφράγματα, κάτι που φυσικά είναι απαράδεκτο για τόσο κινητικά ζώα όπως τα δελφίνια είναι.

Ακόμη και η μεγαλύτερη από τις πισίνες του πάρκου είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ακατάλληλη για δελφίνια,ζώα που στο φυσικό τους περιβάλλον κολυμπούν μέχρι 100 km την ημέρα.

Παρατηρήσαμε επίσης τη παντελή απουσία παιχνιδιών για τα δελφίνια,συνηθισμένη πρακτική σε δελφινάρια καθώς η στέρηση από παιχνίδια είναι συνηθισμένη πρακτική σε δελφινάρια έτσι ώστε τα δελφίνια να βαριούνται και να θεωρούν παιχνίδι την παράσταση.

Καταγράψαμε επίσης την απάνθρωπη συμπεριφορα προς ένα τραυματισμένο δελφίνι  που παρά το τραυματισμό του αναγκάστηκε να συμετάσχει στη παράσταση,κάτι που είναι καθαρά εγκληματική συμπεριφορά απέναντι σ’αυτ’ο το ζώο.

Καταγράψαμε επίσης κιβώτια με χλωρίνη. Ναι μεν απολυμαίνει το νερό της πισίνας αλλά η έκθεση τραυματισμένου δελφινιού σε χλωρίνη είναι καθαρή εγκληματική ενέργεια και η καταγραφή του γεγονότος περιλαμβάνεται στη μήνυσή μας και στη δημοσίευση της αναφοράς μας στις μεγαλύτερς Ελληνικές και Γρεμανικές εφημερίδες.

Και φυσικά παρατηρήσαμε και καταγράψαμε τη τακτική του δελφιναρίου,γνωστή μέθοδος σε όλα τα δελφινάρια,που είναι η στέρηση τροφής.

Είδαμε δελφίνια να προσπαθούν να φτάσουν ένα κουβά με τροφή πηδώντας έξω από τη πισίνα πάνω στο τσιμέντο. Τα δελφίνια δεν πηδούν πάνω σε τσιμεντένια πατώματα για διασκέδαση. Η γνωστή πρακτική των δελφιναρίων,και του Αττικού πάρκου εν προκειμένω,είναι η στέρηση τροφής στα δελφίνια έτσι ώστε να αμοίβονται με κάτι που τους στερείται,δηλαδή τροφή,μετά από κάθε εκτέλαση εντολής.

Αν εσεις τέτοια συμπεριφορά τη θεωρείτε ”…εκπαιδευτική ”,εμείς τη θεωρούμε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ και ως τέτοια τη καταγκέλουμε.

Το συμπέρασμα από την επίσκεψή μας στο Αττικό πάρκο και μετα από καταγραφή των πάντων,συνοψίζεται στη φραση : Το Αττικό πάρκο είναι ΕΝΤΕΛΏΣ ακατάλληλο γιά δελφίνια και ο θάνατος έξι δελφινιών απο το 2010 ενισχύει αυτή μας την άποψη.

Η ProWal υπέβαλλε μήνυση κατά των υπευθύνων αρχών για παράβαση του ισχύοντος Ελληνικού νόμου και για εγκληματική συμπεριφορά προς τα ζώα. Επίσης δημοσίευσε πλήρη αναφορά και σε συνεργασία με άλλες ακτιβιστικές οργανώσεις,έθεσε αυτή την αναφορά στη διάθεση των μέσων ενημέρωσης σε Γερμανία και Ελλάδα.

Κλείνουμε αυτή την αναφορά μας υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει πρόγραμμα  διατήρησης των ρινοδέλφινων  της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο οποίο συμμετέχουν όλα τα δελφινάρια της ΕΟΚ. Αυτό το πρόγραμμα συντονίζεται  από το Ολλανδικό δελφινάριο στο  Harderwijk. Είναι σκανδαλώδες ότι αυτή η συγχώνευση το 2016 συγκατατέθηκε στη μεταφορά δελφινιών από τη Γαλλία και τη Φιλανδία στο Αττικό πάρκο στα Σπάτα,αφού ο συγκεκριμένος ζψολογικός κήπος λειτουργούσε παράνομα και χωρίς άδεια επί χρόνια.

Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιες αρχές θα θελήσουν  τελικά ώστε να δώσουν ένα οριστικό τέλος στη λυπηρή ιστορία των αιχμάλωτων δελφινιών στην Ελλάδα.

[ipop.gr]

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δασκάλα Είπε σε Μαθητές της να Κάνουν $εξ Τόσο Δυνατά Ώστε να…(vid)

Ο κύκλος των… χαμένων διαρροών του Survivor! Σε αναμμένα κάρβουνα η παραγωγή λίγο πριν τον τελικό!