Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήMEDIAΣυγκλονιστικός Γιώργος Αυτιάς όταν είδε τον σπουδαίο επιστήμονα Δημήτρη Λιντζέρη στην εκπομπή...

Συγκλονιστικός Γιώργος Αυτιάς όταν είδε τον σπουδαίο επιστήμονα Δημήτρη Λιντζέρη στην εκπομπή του

Συγκλονιστικός Γιώργος Αυτιάς για άλλη μια φορά, όταν στο πάνελ της εκπομπής «Καλημέρα» βρέθηκε ο σπουδαίος επιστήμονας γυναικολόγος Δημήτρης Λιντζέρης

Ο έγκριτος δημοσιογράφος, είχε προσκεκλημένο στην εκπομπή “Καλημέρα” μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΙ, τον σπουδαίο επιστήμονα – γυναικολόγο Δημήτρη Λιντζέρη, για τον οποίο είχε να πει μόνο τα καλύτερα λόγια.

Ο Γιώργος Αυτιάς, γνωρίζει πολλά χρόνια τον Δημήτρη Λιντζέρη, αφού ο γνωστός γυναικολόγος, υπήρξε για δώδεκα χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με αποδοχή απ’ όλα τα κόμματα της τότε εποχής.

Ο παρουσιαστής στάθηκε στο γεγονός ότι είναι γυναικολόγος με έδρα τη Νίκαια όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και είπε μια ιστορία για έναν Σαμιώτη γυναικολόγο που έμπαινε στα καφενεία και έλεγε στους ψηφοφόρους του “Δεν με ενδιαφέρει αν θα με ψηφίσετε. Με ψηφίζουν οι γυναίκες σας γιατί τις ξεγεννάω”.

Ο κος Λιντζέρης απάντησε πως “Οι γυναίκες έχουν αλάνθαστο ένστικτο και καταλαβαίνουν ποιοι είναι ειλικρινείς μαζί τους και ποια είναι η επιθυμία του καθενός”.

Ποιος είναι όμως ο σπουδαίος γυναικολόγος Δημήτρης Λιντζέρης;

Γεννήθηκε στη Νίκαια στις 17 Οκτωβρίου 1955. Ο πατέρας του είναι Λάκωνας και η μητέρα του Μικρασιάτισσα. Είναι παντρεμένος με την οφθαλμίατρο Εύη Ντίνου, με την οποία έχουν μια κόρη πτυχιούχο Ιατρικής.

Ιατρική Επιστήμη

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ειδικεύτηκε στη Μαιευτική και Γυναικολογία στα Νοσοκομεία «Μεταξά» και «Έλενα». Άσκησε την ιατρική στη Νίκαια και στα πιο γνωστά μαιευτήρια της Αττικής. Το 1987 ενεκρίθη σε Διδάκτωρα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έλαβε μέρος σε πολλές επιστημονικές εκδηλώσεις και συνέδρια, έκανε δεκάδες ομιλίες και σεμινάρια σε θέματα υγιεινής, πρόληψης, καταπολέμησης των ναρκωτικών σε συλλόγους και σχολεία κ.ά., ενώ άρθρα του δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά.

Συγκλονιστικός Γιώργος Αυτιάς όταν είδε τον σπουδαίο επιστήμονα Δημήτρη Λιντζέρη στην εκπομπή του

Κοινωνία

Ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) στις 15 Ιανουαρίου 2014. Στη διάρκεια της θητείας του πήρε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη θεμελίωση μιας φαρμακευτικής πολιτικής, που θα εξασφαλίζει επάρκεια των φαρμάκων σε τιμή προσιτή στον ασθενή και πρόσβαση σε νέες καινοτόμες θεραπείες. Κατάφερε να συγκρατήσει μεγάλο αριθμό φαρμάκων στα αποζημιούμενα όταν ετέθη το θέμα μεγάλος αριθμός φαρμάκων να φύγει από τη λίστα των αποζημιούμενων. Πήρε πρωτοβουλία για την ανάπτυξη των φαρμάκων φυτικής προέλευσης στην Ελλάδα, καθώς και την καθιέρωση της Ελλάδας σε ιατρικό συνεδριακό προορισμό. Παραιτήθηκε για να είναι υποψήφιος στη Β’ Πειραιά. Για ένα χρόνο διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Υπήρξε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Διατέλεσε πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου Νίκαιας και αντιπρόεδρος του «Άρη Νίκαιας», το 1987. Επίσης ήταν πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων Γυμνασίου Νίκαιας.

Πολιτική

Βουλευτής εκλέγεται για πρώτη φορά το 2000 στη Β’ Πειραιά. Επανεκλέγεται διαδοχικά το 2004, το 2007, το 2009 και το 2012.

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας εξελέγην Κοσμήτορας της Βουλής, Πρόεδρος των Επιτροπών Οικονομικών και Εξέτασης του Σωφρονιστικού Συστήματος και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, αντιπρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την καταπολέμηση του φαινομένου Ντόπινγκ στον Αθλητισμό, Γραμματέας της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Εκλέχτηκε μέλος του Προεδρείου της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Πολιτισμού – Αθλητισμού και επικεφαλής της Επιτροπής του Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας. Συμμετείχε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Υποεπιτροπή για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών καθώς και στην επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ανέπτυξε πολιτική δράση ως μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων, Καλλιτεχνών, Συνδικαλιστικού ΠΑΣΟΚ, της Επιτροπής Διαφώτισης και επί χρόνια μέλος της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ της Β’ Πειραιά, της οποίας διατέλεσε και γραμματέας.

Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα. Στο ΠΑΣΟΚ εντάχθηκε το 1974. Εκλέγεται το 1976 γραμματέας της σπουδάζουσας νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Ιατρικής και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής, ενώ μέχρι το 1979 μετείχε σε όλα τα μεταδικτατορικά συνέδρια της ΕΦΕΕ.

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular