Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣέγκεντ, η πόλη της Ουγγαρίας με τη νεανική ατμόσφαιρα (pics)

Σέγκεντ, η πόλη της Ουγγαρίας με τη νεανική ατμόσφαιρα (pics)

Το Σέγκεντ  είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ουγγαρίας, μετά τη Βουδαπέστη και το Ντέμπρετσεν, βρίσκεται μόλις 170 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, κοντά στα νότια σύνορα της χώρας και είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τίσα.

Η αρχιτεκτονική της κληρονομιά, τα μοναδικά αξιοθέατα αλλά και τα διάσημα ζαχαροπλαστεία και οι χαλαρές βόλτες εξασφαλίζουν μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία.

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι ο μεγαλοπρεπής Ρωμαιοκαθολικός Καθεδρικός του Σέγκεντ, ο οποίος είναι ο τρίτος μεγαλύτερος στην Ευρώπη. Κατασκευάστηκε το 1913 ωστόσο λόγω του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ολοκληρώθηκε μόλις το 1930.

Ένα άλλο εξαίρετο παράδειγμα αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα είναι η Συναγωγή που χτίστηκε το 1907 από τον Lipot Baumhorn, ένα διάσημο αρχιτέκτονα.

Ο ναός των Φραγκισκανών χρονολογείται από τις αρχές του 15ου αιώνα και η γοτθική του αρχιτεκτονική εντυπωσιάζει.

Η γκαλερί Kass είναι ως επί το πλείστον αφιερωμένη στο έργο του Janos Kass, ενός Ούγγρου καλλιτέχνη και επίτιμου πολίτη του Σέγκεντ. Εκτός από τη συλλογή της δουλειάς του υπάρχουν και άλλες εκθέσεις νέων καλλιτεχνών.

Η πόλη είναι γνωστή ως το σπίτι της πάπρικας. Το ιδιαίτερο μπαχαρικό έφτασε στη χώρα στα μέσα του 16ου αιώνα ενώ εδώ παρασκευάζεται και το διάσημο ουγγαρέζικο σαλάμι Pick από παραδοσιακά αλλαντοπωλεία.

ΠΗΓΗ

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular