Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡωσία: Ο πληθωρισμός διατηρήθηκε τον Ιανουάριο στο επίπεδο του 7,4% σε ετήσια...

Ρωσία: Ο πληθωρισμός διατηρήθηκε τον Ιανουάριο στο επίπεδο του 7,4% σε ετήσια βάση

Τον Δεκέμβριο του 2023 ο πληθωρισμός είχε επιβραδυνθεί στο 7,4%

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία (Rosstat), ο πληθωρισμός στη Ρωσία διατηρήθηκε τον Ιανουάριο στο επίπεδο του 7,4% σε ετήσια βάση,. Παραμένει βέβαια σε υψηλό επίπεδο, πολύ πάνω από τον στόχο του 4% που έχει θέσει η ρωσική κεντρική τράπεζα.

Τον Δεκέμβριο του 2023 ο πληθωρισμός είχε επιβραδυνθεί στο 7,4% έπειτα από επτά μήνες συνεχόμενης ανόδου, σύμφωνα με τη Rosstat.

Τη Δευτέρα ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει «ιδιαίτερη προσοχή» στη «συγκράτηση» του πληθωρισμού, έναν μήνα πριν από τις εκλογές που θεωρείται βέβαιο ότι θα τον διατηρήσουν στον προεδρικό θώκο της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέχρι το 2030.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για τη συγκράτηση του πληθωρισμού, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τον Δεκέμβριο το βασικό της επιτόκιο στο 16% – την πέμπτη διαδοχική αύξηση από τον Ιούλιο του 2023.

Φέτος, στόχος των ρωσικών αρχών είναι να περιορίσουν την «υπερθέρμανση» της οικονομίας, η οποία προσανατολίζεται κυρίως στην παραγωγή όπλων και πυρομαχικών.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular