Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠρόγραμμα Ανακαινίζω – Νοικιάζω: Θεσπίζεται η δυνατότητα προκαταβολής μέρους της επιδότησης

Πρόγραμμα Ανακαινίζω – Νοικιάζω: Θεσπίζεται η δυνατότητα προκαταβολής μέρους της επιδότησης

Πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Θεσπίζεται πρόβλεψη για προκαταβολή μέρους της επιδότησης – Τι αλλάζει ως προς το ποσοστό της ιδιοκτησίας 

Με την ρύθμιση που κατατέθηκε, προστίθεται η δυνατότητα προκαταβολής μέρους της επιδότησης στους δικαιούχους του προγράμματος. Σκοπός της προσθήκης αυτής είναι η βελτίωση της ελκυστικότητας του προγράμματος και η βέλτιστη δυνατή προσέλκυση και εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών των δικαιούχων. Επιπλέον, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ιδιοκτήτες .ή επικαρπωτές με ποσοστό κυριότητας/επικαρπίας ακόμη και ίσο του 50%, ενώ μέχρι πρότινος προβλεπόταν το ποσοστό αυτό έπρεπε να είναι μεγαλύτερο του 50% επί του ακινήτου. Η παραπάνω τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μην αποκλειστούν ζευγάρια ή οικογένειες με ιδανικά μερίδια επί της εκάστοτε ιδιοκτησίας.

Τέλος, με την ρύθμιση το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναλαμβάνει το σύνολο του προϋπολογισμού του προγράμματος, ύψους 50 εκ., με την εξεύρεση των αναγκαίων κονδυλίων από τον τακτικό του προϋπολογισμό και στόχο την άμεση εκκίνηση υλοποίησης του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται:

Το πρόγραμμα «Ανακαινίζω Νοικιάζω» στοχεύει στην αύξηση των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών και αφορά την επιδότηση του κόστους της ανακαίνισης για κενές κατοικίες που θα μισθωθούν, έως 40% επί των τιμολογίων εργασιών και υλικών ανακαίνισης και έως 10.000€. Μέρος της επιδότησης, έως του 50%, μπορεί να δοθεί ως προκαταβολή.

Στόχος η αξιοποίηση 12.500 κενών κατοικιών.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular