Προειδοποίηση και στο…Μάπετ Σόου για «προσβλητικό περιεχόμενο» έβαλε η Ντίσνεϋ

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Μετά από μια σειρά παιδικών ταινιών κινουμένων σχεδίων, όπως οι «Αριστόγατες» και το «Ντάμπο», η Ντίσνεϋ έβαλε στο στόχαστρο το Muppet Show, την δημοφιλή σειρά των δεκαετιών του ’70 και του ’80, την οποία διανέμει η ίδια, στην συνδρομητική πλατφόρμα Disney +.

Αντί να αποσύρει την σειρά, η Ντίσνεϋ δήλωσε πως θα προσθέσει προειδοποιητικό σήμα στην έναρξη 18 επεισοδίων του Muppet Show, τα οποία κρίνει πως «περιέχουν ευαίσθητο περιεχόμενο», το οποίο στοχοποιεί συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, κάτι που, όπως λέει στο μήνυμά της, «δεν ήταν σωστό τότε, ούτε είναι σωστό και τώρα».

Το σήμα προορίζεται για επεισόδια όπου θεωρείται ότι υπάρχει λανθασμένη απεικόνιση εθνοτικών ομάδων όπως οι γηγενείς της Αμερικής και οι άνθρωποι Ασιατικής καταγωγής.

Το σήμα θα τοποθετηθεί και σε επεισόδια που εμφανίζονται ως γκεστ σταρ διάφοροι διάσημοι καλλιτέχνες της εποχής, όπως οι τραγουδιστές Τζόνι Κας και Τζόαν Μπαέζ.

Στο επεισόδιο με τον Κας, ο ίδιος εμφανιζόταν να τραγουδά μπροστά από μια σημαία της Συνομοσπονδίας του αμερικανικού Νότου, σύμβολο που πλέον θεωρείται προσβλητικό λόγω της σύνδεσης του Νότου με τη δουλεία.

Στο επεισόδιο με την Μπαέζ, η τραγουδίστρια μιμούταν την αγγλική προφορά των ανθρώπων με καταγωγή από την Ινδία, κάτι που θεωρήθηκε χλευαστικό και κατ’ επέκταση ευαίσθητο για ορισμένα ακροατήρια.

Οι σειρές και ταινίες που διανέμει η Ντίσνεϋ υπόκεινται έτσι σε παρόμοιου τύπου εξέταση με κλασικές ταινίες, όπως το «Όσα παίρνει ο άνεμος» , οι οποίες θεωρούνται επίσης πως προωθούν λανθασμένα κοινωνικά πρότυπα- ασχέτου της εποχής κατά την οποία πρωτοκυκλοφόρησαν και των δεδομένων που  ίσχυαν τότε, τα οποία κάθε νοήμων θεατής μπορεί να λάβει εύκολα υπόψη του, μη εξωθούμενος σε εκδηλώσεις μίσους εξαιτίας της θέασης μιας ή δύο ταινιών μυθοπλασίας…

ΠΗΓΗ: BBC 

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

NASΑ: Δείτε το πρώτο εντυπωσιακό βίντεο της προσεδάφισης του Perseverance στον Άρη

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Καταπληκτικός-καταλυτικός ο Παπαδάκης με τα «γαλανόλευκα»!