Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑPRODEA Investments: Πρεμιέρα για το «Καβαλλερία ρουστικάνα -Παλιάτσοι»

PRODEA Investments: Πρεμιέρα για το «Καβαλλερία ρουστικάνα -Παλιάτσοι»

Δίπλα στον πολιτισμό και τα δρώμενα που προάγουν την τέχνη, η PRODEA Investments, η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, στηρίζει για  δεύτερη συνεχή χρονιά το έργο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το πιο διάσημο οπερατικό δίπτυχο, Καβαλλερία ρουστικάνα του Πιέτρο Μασκάνι και οι Παλιάτσοι του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και θα παρουσιάζεται έως και τις 11 Φεβρουαρίου στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος, στο ΚΠΙΣΝ. Τα δύο κλασικά οπερατικά έργα που παρουσιάζονται με μια σύγχρονη αισθητική, διατηρώντας στον πυρήνα τους το μείζον και διαχρονικό θέμα των ανθρώπινων παθών.

Στη νέα φιλόδοξη παραγωγή με την οποία η Εθνική Λυρική Σκηνή εγκαινίασε το 2024, τη σκηνοθεσία υπογράφει ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του ελληνικού θεάτρου ο Νίκος Καραθάνος, που κάνει το ντεμπούτο του σε έργα της όπερας επιχειρώντας να δώσει μια νέα ανάγνωση μέσα από τη δική του, ποιητική και ταυτόχρονα ρεαλιστική, ματιά.

Στη μουσική διεύθυνση, ο διεθνώς καταξιωμένος Ιταλός αρχιμουσικός Αντονέλλο Αλλεμάντι στην πρώτη του συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ ο κορυφαίος Έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς ερμηνεύει τον Άλφιο στην Καβαλλερία και τον Τόνιο στους Παλιάτσους και ο διεθνώς καταξιωμένος τενόρος Αρσέν Σογκομονιάν, τον Τουρίντου και τον Κάνιο, αντίστοιχα.

Στον ρόλο της Σαντούτσας στην Καβαλλερία έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της μια από τις σπουδαιότερες μεσοφώνους της γενιάς της, η Εκατερίνα Γκουμπάνοβα. Τον ρόλο της Νέντας στους Παλιάτσους ερμηνεύει η σπουδαία υψίφωνος της ΕΛΣ, Τσέλια Κοστέα ενώ ο διακεκριμένος βαρύτονος της ΕΛΣ, Διονύσης Σούρμπης τον ρόλο του Σίλβιο στους Παλιάτσους.

Η πρεμιέρα της παράστασης χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό και εκθειάστηκε από τους κριτικούς.

Με ταυτότητα την αριστεία – Με κατεύθυνση τον πολιτισμό

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής της Υπευθυνότητας, «Δομές Ευθύνης», η PRODEA Investments στέκεται αρωγός σε δράσεις και δρώμενα που προάγουν τις τέχνες και το πνεύμα, συνεργαζόμενη με μια από τις σημαντικότερες «δομές» του πολιτισμού στη χώρα μας.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ενισχύει και στηρίζει έμπρακτα την καλλιτεχνική εξωστρέφεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς η αριστεία που πρεσβεύει μέσα από τις υψηλής ποιότητας διεθνείς παραγωγές της, συγκλίνει απόλυτα με τις αξίες και τη συνεχώς καινοτόμο πορεία της PRODEA Investments, η οποία επενδύσει σε υψηλής ποιότητας ακίνητα, με κριτήρια αειφορίας, συμβάλλοντας στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular