Πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα: Ηλιθιότητες ότι το αεροσκάφος μετέφερε χρυσό

Για το αεροσκάφος που προσγειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος Μαδούρο μίλησε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες. 

«Πράγματι, το Σάββατο ήταν εδώ, στο αεροδρόμιο, ο υπουργός Εξωτερικών μας. Έκανε έναν αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό για τεχνικούς λόγους, έτσι ακριβώς όπως απαιτείται από την αυτονομία του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευε», είπε ο κ. Τόρες. 

Βέβαια αν και παραδέχθηκε πως η παραμονή του ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου της Αθήνας πήρε 4ωρη παράταση, ο ίδιος δεν έδωσε κάποια εξήγηση γιατί συνέβη αυτό. «Αυτή η παραμονή χρειάστηκε να επεκταθεί για 4 ώρες» πρόσθεσε ο κ. Τόρες, ενώ ανέφερε «κατά τη διάρκεια των 4 ωρών συναντήθηκε μαζί μου, ως αρχηγού της διπλωματικής αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται για κάποια επίσημη συνάντηση, δεν ήταν προγραμματισμένο από πριν».

Ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας έσπευσε να σχολιάσει και τα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας για την κρυφή εξαγωγή τόνων χρυσού από τον Μαδούρο. Ο κ. Τόρες δηλώνει ότι «όλα αυτά τα περί χρυσού είναι ένα παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου. Είναι επικίνδυνο στο πλαίσιο του ότι αποτελεί μέρος της επίθεσης που γίνεται ενάντια στη χώρα μου. Παρ’ όλα αυτά είναι αρκετά βλακώδες να σκεφτεί κανείς ότι σε μια πτήση αυτών των διαστάσεων μεταφέρεται χρυσός και ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κουβαλάει τον χρυσό για να τον βγάλει από τη χώρα».

Διαβάστε την συνέχεια εδώ