Categories: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού θα εστιάσει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ τρεις μήνες μετά τη νίκη ΝΔ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τρεις μήνες μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί για πρώτη φορά στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο την Κ.Ο. της ΝΔ στις 12:00, σε μια περίοδο κρίσιμη, κατά την οποία ο ίδιος θέλει να στείλει το μήνυμα της μάχης με τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα τονίσει τον ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι βουλευτές στο κυβερνητικό restart και την προώθηση των ριζικών αλλαγών που προωθούνται με στόχο την ανάπτυξη, την βελτίωση της καθημερινότητας και την λειτουργία του κράτους. Οι συνεχείς κρίσεις που σημάδεψαν την έναρξη της κυβερνητικής θητείας προκάλεσαν μούδιασμα σε αρκετούς βουλευτές και η σημερινή διαδικασία αναμένεται να λειτουργήσει και ως ένεση ηθικού για την συνέχεια. Για αυτό μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη θα λάβουν το λόγο όσοι βουλευτές το επιθυμούν προκειμένου να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους και να μεταφέρουν το κλίμα από τις εκλογικές τους περιφέρειες.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός σκοπεύει να κάνει εκτενή αναφορά στην επικαιρότητα και τα ανοιχτά ζητήματα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση

Οι αλλαγές στην πολιτική προστασία προκειμένου να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κλιματική κρίση με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που γίνονται όλο και πιο συχνά και η προσπάθεια για την καταπολέμηση της ακρίβειας θα βρεθούν στο επίκεντρο των αναφορών του.

Ωστόσο, θα σταθεί ιδιαίτερα στο γεγονός ότι παράλληλα με την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων προτεραιότητα αποτελεί η υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος με ταχείς ρυθμούς. Θα ζητήσει από τους βουλευτές του κόμματος να βρεθούν στην πρώτη γραμμή για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων που ανέλαβαν προεκλογικά απέναντι στους πολίτες. Τόσο με την στήριξη των νομοσχεδίων, όσο και με την εποικοδομητική κριτική για την θεραπεία λαθών ή παραλείψεων.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές της επόμενης Κυριακής και ειδικά στο μήνυμα που θα εκπέμψει το χρώμα με το οποίο θα βαφτεί ο εκλογικός χάρτης σε επίπεδο Περιφερειών. Η στήριξη των υποψηφίων της ΝΔ θεωρείται δεδομένη από όλους, όμως θα επιμείνει στην ανάγκη να τρέξουν ακόμα περισσότερο στην τελική ευθεία προκειμένου να βαφτούν γαλάζιες και οι 13 Περιφέρειες.

Μητσοτάκης: Αποστολή της κυβέρνησης είναι να δώσει τις μάχες στο πεδίο της καθημερινότητας

Από εκεί και πέρα, όπως έκανε και χθες κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει ότι αποστολή της κυβέρνησης είναι να δώσει τις μάχες στο πεδίο της καθημερινότητας και να σημειώσει εκεί μικρές και μεγάλες νίκες. “Ξέρουμε ότι, εκ των πραγμάτων, αναλώνουμε αρκετό χρόνο στη διαχείριση των κρίσεων. Αυτό είναι πια μία πραγματικότητα η οποία έχω την εντύπωση ότι θα μάς συνοδεύει διαρκώς, αλλά δεν μπορεί να ακυρώνει τον κύριο πυρήνα του λόγου για τον οποίο μάς εξέλεξαν οι πολίτες και μάς έδωσαν αυτό το πολύ υψηλό ποσοστό, που δεν είναι άλλος από το να εφαρμόσουμε μεγάλες και τολμηρές αλλαγές που θα στηρίξουν την ποιοτική ανάπτυξη, θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών και θα παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους κρίσιμους τομείς δημοσίων πολιτικών”, υπογράμμισε συγκεκριμένα χθες στο υπουργικό ο κ. Μητσοτάκης.

Υπό αυτό το πρίσμα, στο υπουργικό αποφασίστηκε το υπουργείο Υποδομών να αναλάβει τα έργα αποκατάστασης για δρόμους και για σχολεία στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχής που είναι ευθύνη των περιφερειών και των δήμων αντίστοιχα, σε μια προσπάθεια να τρέξουν πιο γρήγορα οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να πατηθεί το “γκάζι” και για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αξιολόγηση διοικήσεων των περίπου 500 οργανισμών του δημοσίου, αν και εντός του υπουργικού έγινε συζήτηση μεταξύ της κ. Κεραμέως και υπουργών για επιπλέον “φίλτρα”, προκειμένου η διαδικασία να τρέχει πιο γρήγορα και να υπάρχει συνεχής αξιολόγηση από τη στιγμή της τοποθέτησης μιας διοίκησης.

Μητσοτάκης: Το μήνυμα στον Κασσελάκη

Ο πρωθυπουργός, πάντως, αναμένεται να κάνει μια αναφορά και στα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία απέφυγε κατά τη χθεσινή εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο. Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με συνεργάτες του, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη και όχι μια τοξική αντιπολίτευση κάτι που αναμένει και από την πλευρά Κασσελάκη.  «Η χώρα χρειάζεται αξιόπιστη και όχι τοξική αντιπολίτευση», θα επισημάνει, συμπληρώνοντας ότι «η προεκλογική, ως προς τις εσωκομματικές εκλογές, συμπόρευσή του με τους πιο γνήσιους εκφραστές της ρητορικής μίσους, αυτού του τοξικού λόγου, αλλά και ανθρώπους οι οποίοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από την ελληνική Δικαιοσύνη, μας κάνει να έχουμε αμφιβολίες». Σε κάθε περίπτωση, θα τονίσει, αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και όχι μία αντιπολίτευση που επιχειρεί να βρει τα πατήματά της.

 

via

NEWSROOM

Share
Published by
NEWSROOM

Recent Posts

Ταξίδι στη Σαντορίνη: Ανοιχτό πλοίο ή κλειστό ταχύπλοο; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η Σαντορίνη, στολίδι των Κυκλάδων, μαγεύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο με τα γραφικά τοπία, τα…

5 μήνες ago

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Δείτε πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων και ποιοι εξαιρούνται

Την ερχόμενη Παρασκευή (23/2) θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους συνταξιούχους που θέλουν να συνεχίσουν…

7 μήνες ago

Ευρωπαϊκό Κύπελλο: 14 μετάλλια για την Εθνική Ομάδα (2-8-4)

20 Φεβρουαρίου 2024 11:37 Φορτωμένη μετάλλια επιστρέφει η Ελληνική αποστολή από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο…

7 μήνες ago

ΑΑΔΕ – myDATA: Σε λειτουργία από σήμερα νέες εκδόσεις για το myDATA και το timologio

Οι προσθήκες στις νέες εκδόσεις είναι αποτέλεσμα της διαρκούς συνεργασίας της ΑΑΔΕ με τους φορείς…

7 μήνες ago

Απολογείται ο 39χρονος που σκότωσε τη σύντροφό του

Κρήτη: Ο 39χρονος είχε οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα στο Σάββατο, ο οποίος του άσκησε διώξεις…

7 μήνες ago

Θλίψη: Πέθανε ο Αντρέας Μπρέμε

Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, Αντρέας Μπρέμε, έφυγε από τη ζωή πριν λίγη ώρα στα…

7 μήνες ago