Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠαράταση έως τα τέλη Φεβρουαρίου για την εγκατάσταση POS – Οι δύο...

Παράταση έως τα τέλη Φεβρουαρίου για την εγκατάσταση POS – Οι δύο λόγοι

Για ποιον λόγο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε παράταση κατά έναν μήνα της προθεσμίας για εγκατάσταση POS όπου είναι υποχρεωτικό από 01/01/2024.

Την παράταση κατά έναν μήνα της προθεσμίας για την προμήθεια και την εγκατάσταση POS φέρεται να αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθόσον εμφανίζονται προβλήματα στην αγορά λόγω της μεγάλης ζήτησης που καταγράφεται, αλλά και της αδυναμίας των εταιρειών να προχωρήσουν στην εγκατάσταση των μηχανημάτων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τη 18η Δεκεμβρίου, προέβλεπε ότι για το χρονικό διάστημα από 1ης Φεβρουαρίου έως και 1ης Μαρτίου, αναστέλλεται η επιβολή προστίμου στους υπόχρεους (σ.σ. στις δραστηριότητες των 35 κλάδων που εντάχθηκαν υποχρεωτικά), εφόσον αποδεδειγμένα έχουν καταθέσει νόμιμα σχετικό αίτημα για την προμήθεια τερματικού αποδοχής καρτών έως και την 31η Ιανουαρίου 2024 και αναμένουν την εγκατάσταση αυτού.

Η νέα προθεσμία προβλέπει την προμήθεια POS έως και τα τέλη Φεβρουαρίου, Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν από το Υπουργείο Οικονομικών, δεν πρόκειται να αλλάξει η ημερομηνία διασύνδεσης των τερματικών, η οποία θα πρέπει να γίνει το αργότερο την 1η Μαρτίου. Από αυτή την ημερομηνία και μετά, θα επιβάλλονται πρόστιμα (ανέρχεται στα 1.500 ευρώ).

Οι νέοι υπόχρεοι σε τερματικά θα πρέπει να δηλώσουν τα POS που διαθέτουν στο μητρώο το οποίο έχει δημιουργηθεί. Πέρα από τα μηχανήματα που συνεργάζονται με ελληνικές τράπεζες, θα δηλωθούν και τα POS που έχουν έδρα το εξωτερικό.

Από την αγορά, αναφέρουν πως η ζήτηση για νέα τερματικά αποδοχής καρτών έχει τετραπλασιασθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την επέκταση της υποχρεωτικότητας εγκατάστασης που επεβλήθη στους 35 επαγγελματικούς κλάδους.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular