Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΌμιλος Intrakat: Πληρωμές από το Νοέμβριο 200 εκατ. ευρώ – Η αλήθεια...

Όμιλος Intrakat: Πληρωμές από το Νοέμβριο 200 εκατ. ευρώ – Η αλήθεια για τη διαταγή πληρωμής

H διοίκηση του ομίλου Intrakat «δεν εκβιάζεται από κανέναν» ξεκαθαρίζουν πηγές στο Newsbomb.gr σχετικά με δημοσίευμα που κάνει λόγο για διαταγή πληρωμής σε βάρος της εταιρίας

Ο όμιλος Intrakat μετά την απόκτηση του Άκτωρα διαθέτει συνολικό ανεκτέλεστο της τάξης των 5 δισ., χαρτοφυλάκιο 370 έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και συνδυαστικό κύκλο εργασιών της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στον Άκτωρα επιταχύνει τις εργασίες κατασκευής του τμήματος Καραίικα – Γαστούνη του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, με στόχο να παραδοθεί τον Μάρτιο του 2025 και να ενταχθεί στην Ολυμπία Οδό, προσφέροντας μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στη Δυτική Πελοπόννησο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Άκτωρ, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, η εταιρεία στο Πάτρα-Πύργος είναι εντός χρονοδιαγράμματος.

Σημειώνεται πως ο Όμιλος Intrakat, μετά την εξαγορά της Άκτωρ, έχει δώσει έμφαση στην αύξηση του ρυθμού κατασκευής των μεγάλων έργων, κινητοποιώντας περαιτέρω ανθρώπινους και υλικούς πόρους.

Στόχος της εταιρείας

Την ίδια στιγμή ιδιαιτέρως θετική είναι η πορεία της μετοχής τους τελευταίους μήνες, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να έχει εκτοξευθεί κοντά στα 814 δις. ευρώ.

Η μετοχή καταγράφει κέρδη 69% το τελευταίο τρίμηνο.

Και ενώ ο όμιλος ισχυροποιείται, δημοσίευμα κάνει λόγο για διαταγή πληρωμής από εταιρεία σε βάρος της Intrakat.

Όπως ξεκαθαρίζουν πηγές του ομίλου της Intrakat στο Newsbomb.gr η υποχρέωση για την οποία βγήκε αυτή η διαταγή είναι 140 χιλιάδες από το 20121, με την εταιρεία να έχει προβεί σε ανακοπή. Πρόκειται για καθαρές υποχρεώσεις της παλιάς διοίκησης της Intrakat που η νέα διοίκηση έχει αποφασίσει να μην καλύψει, όχι γιατί υπάρχει θέμα χρημάτων αλλά διότι είναι θέμα αρχής.

Και φυσικά η διοίκηση του ομίλου Intrakat δεν εκβιάζεται από κανέναν. Η εταιρεία είναι απολύτως τυπική στις υποχρεώσεις της και ο όμιλος έχει πραγματοποιήσει πληρωμές από το Νοέμβριο μέχρι 10 Ιανουαρίου, ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular