Categories: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κασσελάκης «σιωπά», ο Πολάκης μίλησε: «Θα χορτάσουμε από τα υπερκοστολογημένα F-35»

Το τι ακριβώς υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης για την προμήθεια των 20+20 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών, δεν το έχουμε καταλάβει.

Την ώρα που η Κουμουνδούρου αποφεύγει να πάρει θέση για το νέο, γιγαντιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα των F-35, το οποίο αν υλοποιηθεί στην πλήρη έκταση του, μπορεί το κόστος του να αγγίξει ακόμα και τα 8.2 δισεκατομμύρια ευρώ, ο Παύλος Πολάκης τοποθετήθηκε επί του θέματος και μάλιστα, με αρνητική διάθεση.

Το τι ακριβώς υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης για την προμήθεια των 20+20 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών, πέμπτης γενιάς, δεν το έχουμε καταλάβει. Η γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει «θολή» στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Με δεδομένο ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί υπέρ η κατά της συγκεκριμένης αγοράς, διά της ατόπου απαγωγής, από τη στιγμή που υπερψήφισε στη Βουλή της αμυντικές δαπάνες στην ψηφοφορία επί του Προϋπολογισμού, μπορούμε να υποθέσουμε ότι συμφωνεί – ασχέτως των όσων χαμηλοφώνως θέτει περί απαιτήσεως των Γενικών Επιτελείων.

Φαίνεται, όμως, ότι με τη «θολή» κεντρική γραμμή της Κουμουνδούρου, δεν πολυσυμφωνεί ο Παύλος Πολάκης, καθώς με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, στρέφεται ενάντια στην αγορά των F35, έστω και με έμμεσο τρόπο.

«Που πήγαν τα παραπάνω κρεββατια ΜΕΘ που διαφήμιζε η ΝΔ την εποχή της πανδημιας;;; (Από τη δωρεά Νιάρχου λέω γιατί σιγά μην δίνατε λεφτά εσείς) ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ;;; Θα χορτάσουμε με υπερτιμολογημένα F-35 όμως….», ανέφερε ο χανιώτης βουλευτής.

Αυτά τα έγραψε στο προσωπικό του προφίλ. Γιατί στην προσωπική του σελίδα, με άλλη ανάρτηση, μιλάει ξεκάθαρα για υπερκοστολογήσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

«Το 2021 ο πρόσφατα αποβιώσας, αντιπρόσωπος της Lockheed Martin στην Ελλαδα κύριος Ντένης Πλέσσας,ανέφερε σε συνέντευξη του πως το κάθε ένα F-35 θα κόστιζε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια!. Άρα περίπου 3,2 δις δολάρια για 40 αεροπλάνα.

Αν προσθέσουμε το κόστος των όπλων (35 εκατομμύρια περίπου για κάθε αεροπλάνο ) φτάνουμε σε συνολικό κόστος 3,2+1,4=4,6 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ! Χθες πως ανακοινώθηκε κόστος 8,6 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ για 40 αεροπλάνα F-35 (με τα όπλα;;;) Αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει!!», υπογράμμισε ο Παύλος Πολάκης.

Τα παραπάνω δείχνουν ξεκάθαρα ότι την ώρα που ο κεντρικός ΣΥΡΙΖΑ βλέπει αμήχανος τα «τρένα» των μεγάλων θεμάτων να περνούν, τα στελέχη του κόμματος παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Πηγή

via

NEWSROOM

Share
Published by
NEWSROOM

Recent Posts

Ταξίδι στη Σαντορίνη: Ανοιχτό πλοίο ή κλειστό ταχύπλοο; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η Σαντορίνη, στολίδι των Κυκλάδων, μαγεύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο με τα γραφικά τοπία, τα…

5 μήνες ago

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Δείτε πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων και ποιοι εξαιρούνται

Την ερχόμενη Παρασκευή (23/2) θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους συνταξιούχους που θέλουν να συνεχίσουν…

7 μήνες ago

Ευρωπαϊκό Κύπελλο: 14 μετάλλια για την Εθνική Ομάδα (2-8-4)

20 Φεβρουαρίου 2024 11:37 Φορτωμένη μετάλλια επιστρέφει η Ελληνική αποστολή από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο…

7 μήνες ago

ΑΑΔΕ – myDATA: Σε λειτουργία από σήμερα νέες εκδόσεις για το myDATA και το timologio

Οι προσθήκες στις νέες εκδόσεις είναι αποτέλεσμα της διαρκούς συνεργασίας της ΑΑΔΕ με τους φορείς…

7 μήνες ago

Απολογείται ο 39χρονος που σκότωσε τη σύντροφό του

Κρήτη: Ο 39χρονος είχε οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα στο Σάββατο, ο οποίος του άσκησε διώξεις…

7 μήνες ago

Θλίψη: Πέθανε ο Αντρέας Μπρέμε

Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, Αντρέας Μπρέμε, έφυγε από τη ζωή πριν λίγη ώρα στα…

7 μήνες ago