Νικήστε την καούρα με πέντε φυσικούς τρόπους

Δείτε 5 φυσικούς τρόπους να σταματήσετε τις καούρες…


χωρίς να καταφύγετε στη χρήση αντιόξινων, τα οποία έχουν συνδεθεί με παρενέργειες, όπως η οστεοπόρωση. Η καούρα άλλωστε είναι ένα δυσάρεστο και ενοχλητικό σύμπτωμα που συνδέεται με φούσκωμα, ναυτία και κάψιμο στο στήθος.

Περιορίστε τις επικίνδυνες τροφές

Κάποιες τροφές προκαλούν χαλάρωση του σφιγκτήρα του οισοφάγου, προκαλώντας παλινδρόμηση οξέων. Τέτοιες είναι οι ντομάτες, τα εσπεριδοειδή, η σοκολάτα, ο καφές και το τσάι. Δοκιμάστε να τις αποκλείσετε για μια περίοδο από την διατροφή σας, προκειμένου να διαπιστώσετε ποιες και σε ποιο βαθμό σας ενοχλούν.

Χάστε βάρος

Τα περιττά κιλά αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο παλινδρόμησης και καούρας. Βάλτε στη διατροφή σας άπαχες πρωτεΐνες, καλά λιπαρά και λαχανικά χωρίς άμυλο.  Η πρωτεΐνη στο πρωινό θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και η απώλεια να έχει μόνιμα αποτελέσματα.

Μειώστε τη ζάχαρη

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η μείωση της ζάχαρης μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της παλινδρόμησης.  Αντίθετα, η κατανάλωση υδατανθράκων προερχόμενων από τη ζάχαρη μπορεί να επιδεινώσει την παλινδρόμηση περισσότερο από τα λιπαρά ή τον καφέ.  Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με καλούς υδατάνθρακες όπως τα όσπρια και τα μούρα.

Αποφεύγετε τη γλουτένη

Υπολογίζεται ότι περίπου το 30% των ανθρώπων έχουν κάποιας μορφής δυσανεξία στη γλουτένη και αυτό προκαλεί συμπτώματα ανάλογα με της παλινδρόμησης.  Μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που μείωσαν τη γλουτένη στη διατροφή τους, είδαν γρήγορη και σημαντική βελτίωση στα συμπτώματα παλινδρόμησης.

Ο ρόλος του ποιοτικού ύπνου

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο κακός ύπνος το βράδυ, επιδεινώνει τα συμπτώματα παλινδρόμησης την επόμενη μέρα, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί σε περαιτέρω μείωση της ποιότητας του ύπνου.  Μία ώρα πριν κοιμηθείτε απενεργοποιήστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, κάντε ένα ζεστό μπάνιο ή πιείτε ένα ζεστό χαμομήλι.

via

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Τα αδιανόητα στnθn της Κλέλιας Ρένεση! (ΦΩΤΟ)

ΣΟΚ στη Μεσαρά: Τη βρήκαν νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος