Categories: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

New age… χαρτζιλίκι από την Alpha Bank για σύγχρονα παιδιά και ακόμα πιο σύγχρονους γονείς

Μία από τις μεγάλες αγωνίες των γονιών, ειδικά όταν τα παιδιά φτάνουν στην εφηβεία, έχει να κάνει με το χαρτζιλίκι τους.

Πόσα χρήματα χρειάζεται ένα παιδί στα 15 του για να μπορεί να κάνει όσα θέλει, χωρίς να χάνεται το μέτρο; Πώς μπορεί ένας γονιός να έχει τον έλεγχο στην εποχή μας, όταν το παιδί μπορεί να κάνει δεκάδες συναλλαγές online; Και, ταυτόχρονα, πώς θα συμβαδίζει και το ίδιο το παιδί με τις απαιτήσεις της εποχής, αλλά και με τους φίλους και συμμαθητές του; Και αν το παιδί βρεθεί κάπου και χρειαστεί χρήματα άμεσα, για λόγους, ακόμα και ασφάλειας; Τι μπορεί να κάνει σε μια τέτοια περίπτωση ο γονιός;

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που ταλανίζουν τη σκέψη κάθε σύγχρονης μαμάς και κάθε σύγχρονου μπαμπά, που θέλει το παιδί του να προχωρά με την εποχή του, να ανοίγει τα φτερά του και να δοκιμάζει τις αντοχές του, όμως παράλληλα, θέλει και τη δυνατότητα να διατηρεί τον έλεγχο, ανά πάσα στιγμή. Διότι το χαρτζιλίκι μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τα παιδιά να προετοιμαστούν για την επόμενη ημέρα στον «κόσμο των μεγάλων», αλλά μπορεί όμως και να γίνει η αφορμή να παρασυρθούν σε δρόμους που δεν τους ταιριάζουν.

Ειδικά για τον σκοπό της διαχείρισης του ελέγχου των χρημάτων που έχουν στη διάθεσή τους οι έφηβοι, δημιουργήθηκε μία εξαιρετικά απλή στη χρήση εφαρμογή, που «λύνει» τα χέρια των γονιών: πρόκειται για το myAlpha Vibe από την Alpha Bank και είναι ο νέος σύγχρονος τρόπος για να μπορούν οι γονείς να δίνουν χαρτζιλίκι στο παιδί online από το κινητό τους τηλέφωνο προς το δικό του, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο. Το myAlpha Vibe επιτρέπει αφενός στα παιδιά να έχουν σε ηλεκτρονική μορφή το χαρτζιλίκι τους για τις αγορές και τα έξοδά τους και αφετέρου δίνει την ευκαιρία στους γονείς να δώσουν στο παιδί χρήματα όποτε χρειαστεί, έχοντας παράλληλα τον έλεγχο από το κινητό τους τηλέφωνο!

Σε αυτό μάλιστα, συμπεριλαμβάνονται και οι περιπτώσεις που το παιδί βρίσκεται στο εξωτερικό και «ξεμένει» από χρήματα, καθώς το myAlpha Vibe λειτουργεί και εκεί όπως ακριβώς στην Ελλάδα.

Πώς λειτουργεί το myAlpha Vibe

Σχεδιασμένο ιδανικά και αποκλειστικά για εφήβους από 15 έως 18 ετών, το myAlpha Vibe ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να έχουν στο smartphone τους μια δική τους ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, για ανέπαφες συναλλαγές σε POS και e-shop. Την ίδια στιγμή, όμως, ο γονιός καθορίζει τα όρια αναφορικά με το τι και πού μπορούν να ξοδέψουν, προστατεύοντάς τα από τυχόν λάθη και υπερβολές.

Αξίζει να σημειώσουμε βέβαια πως το app είναι εξαιρετικά χρήσιμο και κατά τη διάρκεια σπουδών σε άλλη πόλη ή και στο εξωτερικό, καθώς συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά ακόμα και μετά την ενηλικίωση του παιδιού και μέχρι τη λήξη του, που έρχεται σε 5 χρόνια από την έκδοσή του.

Κατεβάζοντας, λοιπόν, την εφαρμογή στο κινητό του, απαιτούνται μόλις 6 απλά βήματα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να συγχρονιστούν οι… γενιές: Αρχικά, πρέπει να γίνει η επιλογή του πακέτου, αναλόγως με τις ανάγκες, καθώς υπάρχει το myAlpha Vibe One για ένα παιδί ή το myAlpha Vibe More για 2 έως 4 παιδιά. Στη συνέχεια, γίνεται η επιλογή του λογαριασμού, από τον οποίο κάθε φορά θα μεταφέρονται τα χρήματα στο παιδί. Τρίτο βήμα, η συμπλήρωση των στοιχείων και η ψηφιακή κάρτα είναι σχεδόν έτοιμη. Ακολουθεί η συμπλήρωση του αριθμού του κινητού του παιδιού και η επιβεβαίωση, με τον κωδικό που θα λάβει στο κινητό του. Τελευταίο βήμα, το email του παιδιού και η κάρτα είναι έτοιμη.

Στη συνέχεια, το παιδί κατεβάζει το myAlpha Vibe app στο κινητό του, όπου και εμφανίζεται ένας κωδικός, τον οποίο ο γονιός συμπληρώνει ή σκανάρει, ώστε τα apps να συγχρονιστούν και να συνδεθούν. Η κάρτα εμφανίζεται αυτόματα στην εφαρμογή του παιδιού και το μόνο που απομένει είναι και το κρίσιμο: η φόρτιση της κάρτας από την κεντρική σελίδα του myAlpha Vibe στο myAlpha Mobile!

Έλεγχος και ευκολία κάθε στιγμή

Ουσιαστικά, το myAlpha Vibe είναι η εφαρμογή που επιλέγουν και τα παιδιά – που αποκτούν πραγματική αυτονομία με ασφάλεια, χωρίς να πρέπει να διαχειριστούν μετρητά – αλλά και οι γονείς, που στην πράξη κερδίζουν ευκολία και ηρεμία στην καθημερινή σχέση της οικογένειας.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα να φορτίζεται η κάρτα αυτόματα, με τη συχνότητα που επιλέγουν οι γονείς, οι οποίοι επίσης επιλέγουν το ημερήσιο όριο αγορών. Επιπλέον, οι γονείς ανά πάσα στιγμή, όπου και να βρίσκεται το παιδί τους, μπορούν να στείλουν χρήματα στον λογαριασμό του, ώστε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει να καλυφθεί αμέσως. Επίσης, οι γονείς γνωρίζουν πού ξοδεύει τα χρήματά του το παιδί, διότι λαμβάνουν ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο.

Ταυτόχρονα, τα παιδιά μαθαίνουν να είναι περισσότερο ανεξάρτητα αλλά και υπεύθυνα, έχοντας πάντα πρόσβαση στο χαρτζιλίκι τους – αλλά πάντα με τον απαραίτητο γονικό έλεγχο. Η ασφάλεια των συναλλαγών τους προστατεύεται πλήρως με push notifications και βιομετρικά στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως η υπηρεσία συνοδεύεται από εκπαιδευτικό οδηγό (Q&A), καταρτισμένο από εκπαιδευτική ψυχολόγο, που παρέχει συμβουλές στους γονείς για το πώς να διαχειρίζονται το ψηφιακό χαρτζιλίκι που δίνουν στα παιδιά τους.

Η νέα καινοτόμος υπηρεσία myAlpha Vibe από την Alpha Bank κάνει το χαρτζιλίκι των εφήβων εύκολη υπόθεση – πρωτίστως, για τους γονείς. Απλά, γρήγορα και εύκολα, οι γενιές συγχρονίζονται και το χαρτζιλίκι γίνεται υπόθεση… ηρεμίας!

Η συνδρομή των πακέτων στο myAlpha Vibe είναι δωρεάν για 6 μήνες, για όσους εγγραφούν στην υπηρεσία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Πηγή

via

NEWSROOM

Share
Published by
NEWSROOM

Recent Posts

Ταξίδι στη Σαντορίνη: Ανοιχτό πλοίο ή κλειστό ταχύπλοο; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η Σαντορίνη, στολίδι των Κυκλάδων, μαγεύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο με τα γραφικά τοπία, τα…

5 μήνες ago

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Δείτε πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων και ποιοι εξαιρούνται

Την ερχόμενη Παρασκευή (23/2) θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους συνταξιούχους που θέλουν να συνεχίσουν…

7 μήνες ago

Ευρωπαϊκό Κύπελλο: 14 μετάλλια για την Εθνική Ομάδα (2-8-4)

20 Φεβρουαρίου 2024 11:37 Φορτωμένη μετάλλια επιστρέφει η Ελληνική αποστολή από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο…

7 μήνες ago

ΑΑΔΕ – myDATA: Σε λειτουργία από σήμερα νέες εκδόσεις για το myDATA και το timologio

Οι προσθήκες στις νέες εκδόσεις είναι αποτέλεσμα της διαρκούς συνεργασίας της ΑΑΔΕ με τους φορείς…

7 μήνες ago

Απολογείται ο 39χρονος που σκότωσε τη σύντροφό του

Κρήτη: Ο 39χρονος είχε οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα στο Σάββατο, ο οποίος του άσκησε διώξεις…

7 μήνες ago

Θλίψη: Πέθανε ο Αντρέας Μπρέμε

Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, Αντρέας Μπρέμε, έφυγε από τη ζωή πριν λίγη ώρα στα…

7 μήνες ago