ΝΕΑ της Showbiz: Μυθικής αξίας τα χάπια των τζιχαντιστών που κατασχέθηκαν στον Πειραιά

Πάνω από 660 εκατομμύρια δολάρια θα έβγαζαν από τα ναρκωτικά χάπια Captagon που χρησιμοποιούσαν οι Τζιχαντιστές και κατασχέθηκαν στον Πειραιά μετά από κοινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού και του ΣΔΟΕ.

Τα χάπια προέρχονταν από τη Συρία και ήταν συσκευασμένα σε τρία εμπορευματοκιβώτια και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΔΟΕ το σύνολο της ανακτηθείσας και κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών δισκίων Captagon, ανέρχεται σε 5 τόνους, 250 κιλά και 500 γραμμάρια (5.250.500 γραμμάρια) που αντιστοιχεί σε ποσότητα 33.078.150 δισκίων.

Η ποσότητα αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ κατασχεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, οι δε εγκληματικές οργανώσεις αποστερήθηκαν έσοδα που θα ξεπερνούσαν τα 660.000.000 δολάρια.

Διενεργείται έρευνα για την ανακάλυψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων, καθώς επίσης και για να διαπιστωθεί αν ο τελικός προορισμός των εμπορευματοκιβωτίων ήταν η Κίνα. Για την ολοκλήρωση της έρευνας απαιτήθηκε η καθημερινή ενασχόληση ανθρώπινου δυναμικού 20 ατόμων, επί μια εβδομάδα αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΣΔΟΕ.

 

 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ