Μητσοτάκης: Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση

Με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις επιθυμεί θα πείσει τους δανειστές να μειωθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφερε στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ακόμη, έθεσε ως κεντρικό στόχο του την επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης 3%-4% ετησίως, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση των πολιτών -και ιδίως της μεσαίας τάξης- αλλά και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία, όπως σημείωσε, «η σημερινή κυβέρνηση αναγνώρισε κάτι που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν αναγνώρισε: τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική εθνότητα».

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων του δημοσιογράφου των Financial Times, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε:

«Το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η μείωση των φόρων. Έχω μελετήσει τα λάθη των προκατόχων μου. Ο Παπανδρέου για παράδειγμα χρειάστηκε 6 μήνες για να καταλάβει τι είχε γίνει και ακόμη και όταν το κατάλαβε μετά μοίραζε χρήματα. Δεσμευόμαστε σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για χαμηλότερα πλεονάσματα».

«Βρεθήκαμε σε αυτό τον φαύλο κύκλο, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν είχε την αξιοπιστία για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα η συζήτηση ανοίγει και υπάρχει ευρύτερη συναίνεση. Ο μόνος που δεν φαίνεται να θίγει το θέμα είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε για αυτά τα αποτελέσματα», πρόσθεσε.

 

topontiki

Διαβάστε την συνέχεια εδώ