Μηνύματα ενότητας έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει γωνιά της Ελλάδας που δεν θα υπερασπιστούμε μέσα από την κοινωνική μας πολιτική και μέσα από τις ένοπλες δυνάμεις, απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το Αγαθονήσι. Απευθυνόμενος στην Τουρκία, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην παρενόχληση που δέχθηκε από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη το ελικόπτερο που τον μετέφερε στο νησί, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Να ξέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο πιο απομονωμένο μέρος ακόμα και κολυμπώντας. Έχουμε χέρια απλωμένα για διάλογο και συνεννόηση αλλά αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που έκαναν οι πρόγονοι μας».

Από τη Λήμνο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από όραμα, κατεύθυνση και έναν πατριωτισμό που θα ενώνει. ««Σήμερα, είναι μια μέρα γιορτής, μια μέρα αισιοδοξίας, μια μέρα υπερηφάνειας. Είναι, όμως, ταυτόχρονα και μια μέρα περισυλλογής. Διότι εδώ και 10 χρόνια η χώρα δεν έχει βγει ακόμα από μια βαθιά, επίπονη κρίση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, που επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη, υπογράμμισε ότι τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. «Κρατάμε ψηλά τη σημαία των αγώνων για την εθνική προοπτική και την κοινωνική προκοπή. Ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε την Ελλάδα μπροστά», τόνισε.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολίασε πως τα μηνύματα της Επανάστασης του 1821 παραμένουν επίκαιρα και διδακτικά «απέναντι στη σήψη του “παλιού”, και στις κάθε είδους “Ιερές Συμμαχίες”, όπως είναι σήμερα η ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τόνισε: «Ας κρατήσουμε από το ’21 την ορμή του, τη θυσία των ηρώων, το όραμα και τον αγώνα για μια Ελλάδα δυνατή, πρωταγωνίστρια, στον κόσμο των ισχυρών Εθνών».

Πυρά κατά της Κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, και τόνισε πως το κόμμα του θα δώσει μάχη για τον αληθινό πατριωτισμό.

«Ενωμένοι οι Έλληνες απομονώνουμε τους υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης που επιδιώκουν την κατάργηση των εθνών-κρατών, υψώνουμε τις σημαίες και διαφυλάσσουμε αρχές, αξίες και έθιμα» αναφέρει ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ