Μάνος Βακούσης: Οι κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο, ο Λιγνάδης και η απόπειρα βιασμού του

Μάνος Βακούσης: Οι κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο, ο Λιγνάδης και η απόπειρα βιασμού του

Ήμουν 10 ετών όταν πήγαν να με βιάσουν, αποκαλύπτει ο Μάνος Βακούσης του Έτερος Εγώ

Ο λόγος για τον ηθοποιός Μάνος Βακούσης, ο οποίος συμμετέχει και στην σειρά «Έτερος Εγώ» μίλησε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και τη δημοσιογράφο Σοφία Τσίπα για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχει βιώσει από καταξιωμένους σκηνοθέτες, για τη συνεργασία με τον Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και για την επίθεση που δέχθηκε σε ηλικία 10 ετών όταν αποπειράθηκαν να τον βιάσουν.

Εγώ που έχω συνεργαστεί με όλους αυτούς τους ανθρώπους που ακούγονται διάφορα, σήμερα θα έλεγα με σεβασμό στη μνήμη του Λευτέρη Βογιατζή, ότι έζησα την πιο οδυνηρή εμπειρία μαζί του. Στις πρόβες ήταν ένας δυνάστης που ήθελε όλοι να ακολουθήσουμε το όραμά του, όπως έπαιζε αυτός, όπως μιλούσε αυτός… Και στο τέλος όλοι παίζαμε όπως ο Βογιατζής. Η παράστασή του σαν αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστική – μαγευόταν ο κόσμος. Αυτή η προετοιμασία που έγινε με τον Λευτέρη, που ήμασταν όλοι κακοποιημένοι και “βιασμένοι” και ενώ ο κόσμος έλεγε “μπράβο, σπουδαία παράσταση”, εμείς πίσω ήμασταν με δάκρυα στα μάτια. Με τον Αλέξη Μινωτή δεν τολμούσαμε να μιλήσουμε. Στους Πέρσες έλεγε “εδώ μέσα θα μιλάνε μονάχα δύο άνθρωποι – εγώ και ο Αισχύλος”. […] Είναι δυνατόν όταν κάποιος βιάζεται να πούμε ότι δεν είμαστε με εκείνον; Δεν γίνεται αυτό» είπε ο ηθοποιός Μάνος Βακούσης. 

Και συνέχισε συγκλονίζοντας με την προσωπική του εμπειρία: «Έχω δεχτεί πολλές φορές ανήθικες προτάσεις. Μα δεν είναι φυσικό, αφού είμαστε ατελέστατα πλάσματα, είμαστε πεινασμένα όντα. Ο άνθρωπος είναι το μόνο ον στον κόσμο που ενώ δεν πεινάει τρώει. Πρέπει να μιλάμε όταν συμβαίνει. Θα σου πω και άλλο ένα περιστατικό με ένα σκηνοθέτη. Το έζησα μπροστά μου την ώρα που βγήκε η κοπέλα. Προσπάθησε κάποιος να τη βουτήξει, να την πιάσει, πολύ γνωστός, εκείνη αντιστάθηκε, του μάγκωσε τα χέρια και του λέει “τώρα με ποιον τρόπο θα μου κάνεις οτιδήποτε; με το όνομά σου ή με τον άνδρα που έχεις μέσα σου;”, και τον πάγωσε. Το κορίτσι βγήκε έξω δαρμένο γιατί πάλεψε με ένα θηρίο.

Όταν ήμουν 9 χρόνων και ήρθα από τη Σαντορίνη στην Αθήνα δούλευα σε ένα ξυλουργείο. Τον πρώτο χρόνο όλα καλά, δούλευα με έναν ξάδελφό του. Κάποια μέρα, όταν ήμουν δέκα ετών, ο ξάδελφός λέει “πάμε μια βόλτα”. Εγώ ήμουν χαρούμενος. Πήγαμε σε ένα δάσος μακριά στο Μπραχάμι και εκεί εμφανίζονται και άλλοι δύο φίλοι του. Ξαφνικά με βουτάνε να με κακοποιήσουν… ήμουν ένα αγοράκι. Με το που καταλαβαίνω, γιατί κάνανε πράγματα… λέω μισό λεπτό να πάω να ουρήσω. Τρέχω και βγαίνω στο δρόμο σταματώντας ένα μηχανάκι, ανεβαίνω επάνω και με πάει στο σπίτι μου. Το λέω στον αδερφό μου, πάει στο συνεργείο τους σαπίζει στο ξύλο και φέρνει την αστυνομία. Τρία χρόνια φυλακή έφαγαν. Να πάρουμε θέση…» είπε.

 

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη ο ηθοποιός ανέφερε: «Με τον Λιγνάδη έχω παίξει μαζί του στο Εθνικό Θέατρο και ήταν μια χαρά. Είχα μια καλή συνεργασία. Πώς εγώ να βγω τώρα να πω είναι ή δεν είναι και ταυτόχρονα να ακούω τις καταγγελίες;».

Λιγνάδης: Νέες αποκαλύψεις από χορευτή που συνεργάστηκε μαζί του στον Billy Eliot

Λιγνάδης: Νέες αποκαλύψεις από χορευτή που συνεργάστηκε μαζί του στον Billy Eliot

Λαζόπουλος: Μέσω της χήρας Μήτση σχολίασε την υπόθεση Λιγνάδη