Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΛογαριασμοί ρεύματος: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης για τον Οκτώβριο

Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης για τον Οκτώβριο

Τι ενισχύσεις θα λάβουν τα νοικοκυριά από το υπουργείο Ενέργειας στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης για τους λογαριασμούς ρεύματος

Τα μέτρα στήριξης που τίθενται σε ισχύ για τον μήνα Οκτώβριο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα μέτρα στήριξης παραμένουν σταθερά, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του τρέχοντος μήνα.

Σήμερα (29/09), το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Οκτώβριο, τα οποία παραμένουν

Ειδικότερα, για τον επόμενο μήνα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση ανέρχεται σε 15€ / MWh. Αυτή η κατηγορία καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 50€ / MWh για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.

Επιπλέον, για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση ανέρχεται στα 15€ / MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες, τον Οκτώβριο, αναμένεται να ξεπεράσει τα 22 εκατ. ευρώ.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular