Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων σήμερα – Τι θα ανακοινωθεί το απόγευμα

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων σήμερα – Τι θα ανακοινωθεί το απόγευμα | Pressing.gr

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές καθώς τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους δείχνουν ότι υπάρχει ξεκάθαρη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί σήμερα θα είναι αρκετά μεγαλύτερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, ιδίως στην Αττική. Εξάλλου, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η μεγάλη αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων – αυξήθηκαν κατά 20 μέσα σε ένα 24ωρο φτάνοντας τους 346- που δημιουργεί περαιτέρω πίεση στο σύστημα υγείας.

Κι όλα αυτά, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για παράταση του lockdown που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου στην Αττική, και παράλληλα βρίσκονται στο τραπέζι διάφορα σενάρια για μερική άρση των περιορισμών με άνοιγμα καταρχήν του λιανεμπορίου και των δημοτικών.

Οι συσκέψεις των ειδικών τις επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για τα επόμενα βήματα. Ειδικά η σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή, οπότε αναμένεται να εκτιμηθούν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις. Πολλοί ειδικοί τάσσονται υπέρ της παράτασης του lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα επιπλέον προκειμένου να “παγιωθεί” η σταθεροποίηση της κατάστασης και να μην υπάρξει κάποιο δυσάρεστο πισωγύρισμα. Όπως υποστηρίζουν η παράταση είναι απαραίτητη καθώς “αν ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες τότε θα αυξηθούν όλοι οι κρίσιμοι δείκτες” και κάτι τέτοιο δεν θα το αντέξει το ΕΣΥ.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Χωρίς Αποτέλεσμα

View All Result

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2020 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτή τη σελιδα, δίνετε τη συγκατάθεσή σας. Επισκεφτείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου. Συμφωνώ

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Κούγιας για Λιγνάδη: ”Δεν έχει να φοβάται τίποτα, είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος με αξαιρετική παιδεία και αγωγή” (βίντεο)

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Τουρκία: Πωλούν τσάι με την ονομασία Αγιά Σοφιά !