Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚωμικοτραγικοί ισχυρισμοί της Άγκυρας Οι Ελληνοκύπριοι είναι οι κατακτητές στην Κύπρο

Κωμικοτραγικοί ισχυρισμοί της Άγκυρας Οι Ελληνοκύπριοι είναι οι κατακτητές στην Κύπρο

Ακραία πρόκληση από το βήμα της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων και του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Δουβλίνο

«Ο κατακτητής στην Κύπρο δεν είναι η Τουρκία αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά που κατήργησε τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία η οποία ιδρύθηκε το 1960» ισχυρίστηκε με θράσος διαστρεβλώνοντας την Ιστορία ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς.

Οι ανεκδιήγητες αυτές δηλώσεις έγιναν από το βήμα της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων και του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Δουβλίνο.

«Αποτελεί ευθύνη μου να απαντήσω, εκ μέρους της χώρας και του έθνους μου, στον εκπρόσωπο της ”Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου” ο οποίος χαρακτήρισε την Τουρκία ”κατακτητή”». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο Τούρκος πρόεδρος της Βουλής τις εμπρηστικές δηλώσεις του:

«Ο κατακτητής στην Κύπρο δεν είναι η Τουρκία αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά που κατήργησε τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία η οποία ιδρύθηκε το 1960».

Κατά της Αρμενίας

«Δεύτερον, καταλαβαίνουμε, εκτιμούμε και υποστηρίζουμε πλήρως την ευαισθησία του Αζερμπαϊτζάν να απελευθερώσει το έδαφός του από την 33χρονη κατοχή του Καραμπάχ από την Αρμενία. Το Καραμπάχ θα παραμείνει έδαφος του Αζερμπαϊτζάν μέχρι την ημέρα της κρίσης» συμπλήρωσε συσχετίζοντας την περίπτωση με εκείνη της Κύπρου.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular