Μπορείς να κάνεις όλα τα πρακτικά πράγματα μόνος σου, χρησιμοποιόντας μόνο ένα πλαστικό καπάκι. Αυτό το κόλπο είναι πολύ χρήσιμο στην κουζίνα, ειδικά εάν θέλεις να μετρήσεις υλικά. Ιδού ο τρόπος να φτιάξεις τον δικό σου μετρητή εύκολα και φθηνά με ένα συνηθισμένο καπάκι από ένα μπουκάλι νερο.

  • Πλαστικό καπάκι
  • Οδοντογλυφίδα
  • Αναπτήρας
  • Μία πένσα

Δείτε πώς:

Αρχικά, κόψτε μία από τις άκρες της οδοντογλυφίδας με ένα ψαλίδι. Έπειτα, βγάλτε το καπάκι από το μπουκάλι και κρατήστε το σταθερά με μία πένσα.

http://www.cleverly.me/bottle-caps/

Κρατήστε το καπάκι μακριά από σας, ουτοσώστε να σιγουρευτείτε ότι δεν θα τραυματίσετε τον εαυτό σας. Μετά, ζεστάνετε την πάνω πλευρά από το καπάκι με έναν αναπτήρα, αλλά βεβειωθείτε ότι δεν θα μαυρίσει.

http://www.cleverly.me/bottle-caps/

Μόλις το πλαστικό μαλακώσει αρκετά, τρυπήστε το με την κομμένη άκρη της οδοντογλυφίδας μέχρι να έχετε έναν ωραίο μακρύ κύλινδρο.

http://www.cleverly.me/bottle-caps/

Το πλαστικό θα κολλήσει στην οδοντογλυφίδα και μία κοφτερή μύτη προς τα έξω θα σταθεροποιηθεί. Τραβήξτε την οδοντογλυφίδα προς τα έξω μόλις σκλυρήνει το πλαστικό και κόψτε την άκρη με ένα ψαλίδι, ώστε το καπάκι να έχει ένα άνοιγμα.

http://www.cleverly.me/bottle-caps/

Τώρα, μπορείτε να βιδώσετε ξανά το μυτερό σας καπάκι πίσω στο μπουκάλι και να έχετε τον δικό σας δοσομετρητή. Αυτός θα δουλέψει εξαιρετικά για λάδι, κόλα, ή για άλλα υγρά.

http://www.cleverly.me/bottle-caps/

Δείτε παρακάτω το βίντεο βήμα προς βήμα: 

Κάποιες φορές, όλοι θέλουν ένα μπουκάλι που να μπορούν να μετρούν πράγματα. Γι’αυτό να έχετε στα υπόψιν σας την παραπάνω πατέντα για το μέλλον!

 


 

via

Διαβάστε την συνέχεια εδώ