Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚακοκαιρία Elias – Βόλος: Αυτοκίνητο παρασύρθηκε από χείμαρρο – Η δραματική διάσωση...

Κακοκαιρία Elias – Βόλος: Αυτοκίνητο παρασύρθηκε από χείμαρρο – Η δραματική διάσωση της οδηγού

Ο Βόλος έχει μετατραπεί σε «λιμνούπολη» μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias, με τις εικόνες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας να «κόβει» την ανάσα.

Οι κάτοικοι στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα και τη Βόρεια Εύβοια πέρασαν άλλη μία εφιαλτική νύχτα (27η προς 28η Σεπτεμβρίου), με τη στάθμη των υδάτων σε πολλές περιοχές να έχει ξεπεράσει τα όρια συναγερμού, μετά το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας Elias. Ως αποτέλεσμα, ολόκληρες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει και παρατηρούνται εικόνες καταστροφής.

Ο Βόλος έχει μετατραπεί σε «λιμνούπολη», με ανθρώπους να παραμένουν εγκλωβισμένοι χωρίς νερό και ρεύμα, δρόμους να «σκάνε», τον χείμαρρο Κραυσίδωνα να έχει «σπάσει» και την απαγόρευση κυκλοφορίας να παραμένει σε ισχύ, σύμφωνα με νέο μήνυμα του «112».

Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης είναι το βίντεο που δημοσίευσε κάτοικος στην Ανάληψη από το μπαλκόνι του σπιτιού του, όπου φαίνεται κεντρικός δρόμος να έχει πλημμυρίσει, σε σημείο όπου δεν μπορούν να κινηθούν τα αυτοκίνητα. Μάλιστα, ένα όχημα εν κινήσει φαίνεται να παρασέρνεται από τα ορμητικά νερά. Η οδηγός διασώθηκε από γυναίκα που πήδηξε στην οροφή του οχήματος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ξεβρασμένα ψάρια σπαρταράνε στους δρόμους της Νεάπολης

Μπροστά σε ένα πρωτοφανές σκηνικό βρέθηκαν οι κάτοικοι της Νεάπολης του Βόλου, όταν με το πρώτο φως της μέρας βγήκαν από τα σπίτια τους, προκειμένου να δουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιουσίες τους και την περιοχή όπου κατοικούν. Ψάρια ξεβράστηκαν –πιθανότατα– από το ποτάμι του Ξηριά και… σπαρταρούσαν στη μέση του δρόμου. Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου έπληξαν την περιοχή.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular