Categories: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ημαθία: «Κλειδί» οι καταθέσεις γειτόνων

Ημαθία: Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία στο Μακροχώρι από την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε όταν βρέφος έξι μηνών έχασε τη ζωή του από το χέρι της ίδιας του της μητέρας η οποία το ξυλοκόπησε μπροστά στα μάτια των άλλων δύο παιδιών της.

Η 36χρονη συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας.

Σήμερα (10/1) αναμένεται να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή του έξι μηνών αγοριού.

Κλειδί στην υπόθεση θεωρούνται και οι καταθέσεις από τους γείτονες, οι οποίοι προσπάθησαν να σώσουν το μωρό, όπως φυσικά και οι συγγενείς από το στενό οικογενειακό περιβάλλον, που έμελλε να είναι εκείνοι που θα μετέφεραν το παιδάκι χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr κλάματα και οδυρμοί ακούγονται από το σπίτι με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί σοκαρισμένη την τραγική υπόθεση παιδοκτονίας. «Κοριτσάκι μου. Πάει το κοριτσάκι μου» είναι μια από τις φράσεις που αναφώνησε η μητέρα της 37χρονης.

Κάτοικοι και άτομα από τον στενό κύκλο της παιδοκτόνου που μίλησαν στο ThessToday την περιγράφουν ως μια μάνα πρότυπο.

«Απορώ πως έκανε κάτι τέτοιο. Την έβλεπα που έκανε βόλτα τα παιδιά. Τα είχε πάντα προσεγμένα και τα αγαπούσε. Ήρθε τον Σεπτέμβριο και νοίκιασε το σπίτι που έμενε με τα παιδία της. Οι γονείς της έμεναν δυο στενά πιο πέρα» περιγράφει μάρτυρας προσθέτοντας πως όλοι στην κοινότητα του Μακροχωρίου γνώριζαν πως η τραγική μάνα που εργαζόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πάσχει από επιλόχεια κατάθλιψη αλλά και από μια μορφή σοβαρής ψυχικής νόσου.

Δικηγόρος επιβεβαιώνει ότι η 37χρονη είχε βαρύ ψυχολογικό φορτίο

Ο δικηγόρος Γιάννης Αργυρίου υποστηρίζει σε ανάρτησή του ότι επρόκειτο για μια γυναίκα που χρειαζόταν βοήθεια και πρόσφατα είχε αντιμετωπίσει ενδοοικογενειακή βία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το διαζύγιό της.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Έχω συγκλονιστεί από την είδηση του θανάτου του του 6 μηνών βρέφους στο Μακρυχώρι της Ημαθίας. Την μητέρα που διέπραξε αυτή την πράξη και έπασχε από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και επιλόχειο κατάθλιψη, τυχαίνει να την γνωρίζω, αφού στο παρελθόν είχα αναλάβει προσωπική της νομική υπόθεση.

Ήταν ένας άνθρωπος που χρειαζόταν βοήθεια και που πολύ πρόσφατα αντιμετώπισε και έντονη ενδοοικογενειακή βία, που είχε ως επακόλουθο τη λύση του γάμου της. Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο και ας μην κρίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε. Η δικαιοσύνη τώρα έχει το λόγο και είναι η μόνη αρμόδια να αποδώσει τις όποιες ευθύνες υπάρχουν. Κρίμα για το αγγελούδι που χάθηκε», έγραψε ο δικηγόρος.

Πώς έγινε η δολοφονία του βρέφους στην Ημαθία

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης, το μωρό διακομίστηκε νεκρό στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Για τον θάνατό του συνελήφθη η 37χρονη μητέρα του. Το έξι μηνών βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τον παππού και τη γιαγιά του.

Η οικογένεια ζει στο Μακροχώρι Ημαθίας, ενώ μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι η 37χρονη έχει παρελθόν νοσηλείας σε ψυχιατρική δομή.

Ημαθία: Έρευνες στο σπίτι που εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία

Στο μεταξύ, λίγες ώρες μετά την τραγωδία, κλιμάκιο της Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας κατέφθασε στο σπίτι του φονικού συλλέγοντας όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα και στοιχεία, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν στις ενδελεχείς έρευνες που διεξάγονται και να ρίξουν φως στις ακριβείς συνθήκες του σοκαριστικού περιστατικού.

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι η 37χρονη μητέρα που σκότωσε το μωρό της την τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκε στο μοιραίο πούλμαν, στις 13 Απριλίου του 2003 στα Τέμπη, όταν σκοτώθηκαν 21 μαθητές σε ένα από τα δυστυχήματα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

via

NEWSROOM

Share
Published by
NEWSROOM

Recent Posts

Ταξίδι στη Σαντορίνη: Ανοιχτό πλοίο ή κλειστό ταχύπλοο; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η Σαντορίνη, στολίδι των Κυκλάδων, μαγεύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο με τα γραφικά τοπία, τα…

5 μήνες ago

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Δείτε πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων και ποιοι εξαιρούνται

Την ερχόμενη Παρασκευή (23/2) θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους συνταξιούχους που θέλουν να συνεχίσουν…

7 μήνες ago

Ευρωπαϊκό Κύπελλο: 14 μετάλλια για την Εθνική Ομάδα (2-8-4)

20 Φεβρουαρίου 2024 11:37 Φορτωμένη μετάλλια επιστρέφει η Ελληνική αποστολή από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο…

7 μήνες ago

ΑΑΔΕ – myDATA: Σε λειτουργία από σήμερα νέες εκδόσεις για το myDATA και το timologio

Οι προσθήκες στις νέες εκδόσεις είναι αποτέλεσμα της διαρκούς συνεργασίας της ΑΑΔΕ με τους φορείς…

7 μήνες ago

Απολογείται ο 39χρονος που σκότωσε τη σύντροφό του

Κρήτη: Ο 39χρονος είχε οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα στο Σάββατο, ο οποίος του άσκησε διώξεις…

7 μήνες ago

Θλίψη: Πέθανε ο Αντρέας Μπρέμε

Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, Αντρέας Μπρέμε, έφυγε από τη ζωή πριν λίγη ώρα στα…

7 μήνες ago