Η Εποχή Που Γεννιόμαστε «Γράφει» Στον Χαρακτήρα!

Όσοι έχουν γεννηθεί το φθινόπωρο κατατάσσονται, σύμφωνα με τους ερευνητές, κάπου ανάμεσα σε όσους γεννήθηκαν τον χειμώνα και το καλοκαίρι, δηλαδή έχουν την τάση να κλείνονται στον εαυτό τους, αλλά ταυτόχρονα δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη άνεση να απολαύσουν τις χαρές της ζωής.

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί κάποιον από τους ανοιξιάτικους μήνες είναι συνήθως θετικοί άνθρωποι, με καλή διάθεση και δεν έχουν μεγάλες διακυμάνσεις στη συμπεριφορά τους.

«Βιοχημικές μελέτες έδειξαν ότι η εποχή κατά την οποία έρχεται κανείς στον κόσμο επιδρά στα επίπεδα συγκεκριμένων ουσιών, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη. Αυτό μπορεί να το ανιχνεύσει κανείς αργότερα και στους ενηλίκους», εξηγεί η ερευνήτρια Γκόντα.

«Γι” αυτόν τον λόγο πιστεύουμε ότι ο μήνας γέννησης έχει μια μακροπρόθεσμη επίδραση στον άνθρωπο», καταλήγει.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε περισσότερα από 400 άτομα και συνέδεσε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους με τον μήνα γέννησής τους. Επειδή δεν ήθελαν η μελέτη τους να βασιστεί σε στοιχεία που θα μπορούσαν να απορριφθούν από την επιστημονική κοινότητα, στράφηκαν στους βιολογικούς δείκτες όπως τα επίπεδα των ορμονών, για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματά τους.

Το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί εάν οι γενετικοί δείκτες που εντοπίζονται σε κάθε μήνα, θα μπορούσαν να συνδυαστούν με τον βαθμό κινδύνου που διατρέχει ο κάθε άνθρωπος να παρουσιάσει κάποια ψυχολογική διαταραχή. Σε αντίθεση με προηγούμενες ανάλογες προσπάθειες, που δεν είχαν όμως αξιολογήσει και τα βιολογικά δεδομένα, η συγκεκριμένη μελέτη είχε πολύ θετική υποδοχή στο συνέδριο.

«Οι εποχές του χρόνου επηρεάζουν τη διάθεσή μας με εμφανή τρόπο. Οι ερευνητές από την Ουγγαρία μας δείχνουν ότι ακόμη και το ταμπεραμέντο καθενός μας μπορεί να σχετίζεται με τον μήνα γέννησής του», σχολίασε ο καθηγητής ψυχιατρικής στη Βαρκελώνη Έντουαρντ Βιέτα.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Βόμβα! Χάνουν το δικαίωμα ρύθμισης χρεών 650.000 οφειλέτες!

10 Τρομακτικά και Ανεξήγητα Στιγμιότυπα που βρήκαμε στο Google Maps και μας έκαναν να Παγώσουμε. Το Νο.10 προκαλεί ΣΟΚ!