Γκαρσονιέρα μετατρέπεται σε δυάρι, με το πάτημα ενός κουμπιού

Οι μεγαλουπόλεις όμως έχουν ήδη κτιστεί, πλέον έχει εκμεταλλευτεί και το τελευταίο ελεύθερο τετραγωνικό γης. Μόνη λύση η ανακατασκευή των διαμερισμάτων, ο «τεμαχισμός» τους σε δύο, τρία ή και τέσσερα μικρότερα, η αξιοποίηση του παραμικρού διαθέσιμου χώρου.

Κάπως έτσι τα μικροσκοπικά διαμερίσματα των 20τ.μ ή 30 τ.μ. γίνονται συχνό φαινόμενο. Και εμπνέουν σχεδιαστές. Όταν ο designer Yves Béhar αναρωτήθηκε πώς μπορεί να χωρέσει σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, ντουλάπα και γραφείο σε ένα μικρό διαμέρισμα, μεγέθους από 18τ.μ έως 27 τ.μ., σχεδίασε το έπιπλο Ori.

Το ρομποτικό έπιπλο Ori (πήρε το όνομά του από την ιαπωνική λέξη Origami) μεταμορφώνεται με το απλό πάτημα ενός κουμπιού. Στο κάτω μέρος του κρύβει ένα άνετο κρεβάτι το οποίο εμφανίζεται όποτε το χρειάζεσαι. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, το κρεβάτι «κρύβεται» κάτω από μια ντουλάπα που είναι και γραφείο. Το Ori λειτουργεί επίσης σαν ενδιάμεσος τοίχος, ο οποίος μετακινείται προς δύο κατευθύνσεις, δημιουργώντας έναν μεγάλο κενό χώρο ή δύο μικρότερα δωμάτια. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να έχεις ένα ή δύο δωμάτια, να εμφανίζεις το γραφείο σου και να εξαφανίζεις την κρεβατοκάμαρά σου όποτε το χρειάζεσαι.

Πηγή: www.athensvoice.gr

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Ανέκδοτο: Γιατρέ μου, η γυναίκα μου με απατά εδώ και 6 μήνες

Αθήνα: Φτιάχτηκε ο πρώτος «λευκός» δρόμος που μειώνει τις θερμοκρασίες του καλοκαιριού