Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπίδομα τέκνων: Πόσα θα παίρνετε «μετρητά» και πόσα με την κάρτα

Επίδομα τέκνων: Πόσα θα παίρνετε «μετρητά» και πόσα με την κάρτα

Επίδομα τέκνων: Πότε αλλάζει ο τρόπος καταβολής – Τι θα κερδίσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι – Ποιες «εκπλήξεις» προετοιμάζει η κυβέρνηση – πότε θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα

Αλλάζει από το 2024 ο τρόπος καταβολής του επιδόματος τέκνων. Οι εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι θα κληθούν να παραλάβουν μια προπληρωμή κάρτα στην οποία θα πιστώνεται το 50% του επιδόματος που θα δικαιούνται εφόσον φυσικά πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Σε αυτήν θα πιστώνεται το 50% του επιδόματος ενώ το υπόλοιπο 50% θα εξακολουθήσει να πιστώνεται κανονικά στον τραπεζικό λογαριασμό. Πώς θα διαμορφωθούν τα ποσά; Μπορείτε να τα υπολογίσετε εύκολα μόνοι σας με το εργαλείο του fpress.gr αναγράφοντας απλώς τη σύνθεση της οικογένειας (ενήλικοι και ανήλικοι) αλλά και το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως «κόφτης».

Το νέο μέτρο θα νομοθετηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αλλά η αλλαγή στον τρόπο πληρωμής του επιδόματος θα ξεκινήσει από το 2024 και μετά. Ο λόγος είναι ότι θα πρέπει να εκδοθούν και να διανεμηθούν με ασφαλείς διαδικασίες οι προπληρωμένες κάρτες στους εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους. Έως τότε, το αρμόδιο υπουργείο θα έχει ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με τράπεζες, αλυσίδες supermarket και άλλους φορείς για να προωθήσει δύο «εκπλήξεις που προετοιμάζονται.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular