Επαναληπτικές πανελλαδικές: Το πρόγραμμα για ΓΕΛ, ειδικά μαθήματα και ΤΕΦΑΑ

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας  και Θρησκευμάτων το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων μαθημάτων ΓΕΛ, ειδικών και μουσικών μαθημάτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και της υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) των υποψηφίων των επαναληπτικών εξετάσεων για τα ΤΕΦΑΑ.


Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων μαθημάτων γενικής παιδείας και ειδικότητας ΕΠΑΛ, με προβλεπόμενη έναρξη περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 4.00 μμ. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις ώρες. Οι υποψήφιοι των εσπερινών λυκείων, ανεξαρτήτως της κατηγορίας με την οποία επέλεξαν να εξεταστούν στις εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου, συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις μαζί με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων. Εξετάζονται στην ίδια ύλη και θέματα με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων και διεκδικούν τις ίδιες με αυτούς θέσεις.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ:
Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά, για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί  2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο, ενώ για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30 λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια δύο ωρών.
Στο μεταξύ, ως προθεσμία διεξαγωγής επαναληπτικής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 ορίστηκε το διάστημα από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ