Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕντυπωσιακό άλμα στις μεταφορές χρημάτων μέσω κινητού

Εντυπωσιακό άλμα στις μεταφορές χρημάτων μέσω κινητού

Από τους 76.000 χρήστες το 2021 στα 2,33 εκατομμύρια το 2024 πέταξε η μεταφορά χρημάτων μέσω κινητών τηλεφώνων και IRIS.

Η υπηρεσία προσφέρεται από Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank,Τράπεζα Πειραιώς, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Viva.com και Optima bank.

Η διαδικασία μεταφοράς χρημάτων ολοκληρώνεται εντός λίγων δευτερολέπτων και ο δικαιούχος της πληρωμής ενημερώνεται άμεσα ως προς την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Στα ύψη ο αριθμός των χρηστών της υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων μέσω κινητού τηλεφώνου με IRIS, μετά και την υποχρεωτικότητα που επέβαλε ο πρόσφατος νόμος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ιανουαρίου 2024, που επικαλείται η ΕΡΤ, ο αριθμός των χρηστών ήταν 2,33 εκατομμύρια όταν αντίστοιχα τον Ιανουάριο του 2021 ήταν λίγο πάνω από 76.000.

Στους επαγγελματίες ο αριθμός των χρηστών μέχρι το τέλος Ιανουαρίου έφτασε τους 233.000 χρήστες όταν τρία χρόνια πριν ήταν 55.000.

Το κόστος είναι μηδενικό για συναλλαγές μεταξύ φίλων. Ειδικότερα, δεν υπάρχει προμήθεια για μεταφορά χρημάτων έως 500 ευρώ. Έτσι ο πολίτης που θα κάνει μια συναλλαγή με έναν επαγγελματία δεν θα πληρώσει κάτι.

Πάντως σε ανάρτησή του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, αφού παρέθεσε ομιλίες των Κυριάκου Μητσοτάκη και Κωστή Χατζηδάκη για το IRIS και τη λειτουργία του, στη συνέχεια επικαλέστηκε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο «πλέον η επιβάρυνση για τον ελεύθερο επαγγελματία μέσω τής υπηρεσίας IRIS, όπως προκύπτει από τα νέα τιμολόγια που ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη οι τράπεζες, είναι μεταξύ 0,5% έως και 1% επί του τζίρου τής συναλλαγής».

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular