Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔιεθνή ΜΜΕ για Κασσελάκη: Η εντυπωσιακή άνοδος του πρώην συνεργάτη της Goldman...

Διεθνή ΜΜΕ για Κασσελάκη: Η εντυπωσιακή άνοδος του πρώην συνεργάτη της Goldman Sachs

Διεθνή ΜΜΕ για Κασσελάκη: Με ρεπορτάζ από την Αθήνα τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ΜΜΕ καλύπτουν την είδηση της νίκης του Στέφανου Κασσελάκη, που ανέλαβε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

«Πρώην επενδυτής της Goldman Sachs θα ηγηθεί του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα», γράφει ο τίτλος του τηλεγραφήματος του πρακτορείου Reuters.

«Ο πρώην συνεργάτης της Goldman Sachs και πολιτικός πρωτάρης Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη την Κυριακή ηγέτης του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, η οποία ελπίζει σε μία επάνοδο μετά από μια βαριά ήττα στις εθνικές εκλογές», σχολιάζει το πρακτορείο.

«Ο νεοφώτιστος πολιτικά Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη νέος ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας, του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει στον τίτλο το πρακτορείο Associated Press, που σχολιάζει την νίκη ενός «35χρονου επιχειρηματία χωρίς πρότερη πολιτική εμπειρία».

Διεθνή ΜΜΕ για Κασσελάκη: Η εντυπωσιακή άνοδος του πρώην συνεργάτη της Goldman Sachs

«Κάτοικος του Μαϊάμι ο Κασσελάκης ήταν άγνωστος στο ελληνικό κοινό μέχρι που χρίστηκε υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το δημοσίευμα. «Στα τέλη Αυγούστου, λίγες μέρες αφότου παρουσίασε μία λίστα προτάσεων για το κόμμα, ο Κασσελάκης δημοσίευσε ένα βίντεο διάρκειας λίγο περισσότερο από τέσσερα λεπτά παρουσιάζοντας τη ζωή και το όραμά του. Το βίντεο έγινε viral, μετατρέποντάς τον σε σοβαρό διεκδικητή για την ηγεσία του κόμματος. Η Αχτσιόγλου ήταν το φαβορί. Δεκαεννέα ημέρες αφού το βίντεο τον σύστησε στην κοινή γνώμη, ο Κασσελάκης επικράτησε στον πρώτο γύρο για την διεκδίκηση της ηγεσίας με σχεδόν 45% των ψήφων έναντι 36% της Αχτσιόγλου», σημειώνει το Associated Press.

Επιπλέον τονίζει ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη «δυσαρέστησε την παλαιά φρουρά και την αριστερή πτέρυγα του κόμματος» και αναφέρει την κριτική Αχτσιόγλου και Τσακαλώτου στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Το πολιτικό αουτσάιντερ, Στέφανος Κασσελάκης, κερδίζει την κούρσα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα» η βρετανική εφημερίδα Guardian σημειώνει ότι «ο κεντροαριστερός επιχειρηματίας κερδίζει το 56,69% των ψήφων σε μία συνταρακτική και άνευ προηγουμένου άνοδο ‘από το πουθενά’».

«Ο Ελληνοαμερικανός έχει επισημάνει ότι θα εφαρμόσει ριζική αλλαγή στον ΣΥΡΙΖΑ, μια προοδευτική συμμαχία που περιλαμβάνει μαρξιστές, ευρωκομμουνιστές, οικολόγους και σοσιαλδημοκράτες», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Πρώην συνεργάτης της Goldman Sachs παίρνει τον έλεγχο του ελληνικού κόμματος της αντιπολίτευσης», γράφει στον τίτλο το Bloomberg.

Le Monde: «Στην Ελλάδα, ο πρώην χρηματιστής Στέφανος Κασσελάκης αναλαμβάνει την ηγεσία της αριστεράς»

H εφημερίδα Le Monde σημειώνει ότι το πρώην στέλεχος της Goldman Sachs που αποτελεί νέα άφιξη στην πολιτική σκηνή της χώρας, διαδέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, του βασικού κόμματος της αριστεράς, αφού εξελέγη στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής από μέλη και υποστηρικτές του κόμματος.

Η δημοσιογράφος αναφέρεται στη μέχρι σήμερα πορεία του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος «ήταν άγνωστος πριν μερικούς μήνες» και στην «έκπληξη που προκάλεσε σε όλο τον κόσμο» η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Απασχόλησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ένας «νεοφερμένος «που δεν προέρχεται από πολιτική δυναστεία», σε αντίθεση με τον σημερινό συντηρητικό Π/Θ, Κυριάκο Μητσοτάκη».

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, «ο Στέφανος Κασσελάκης, που δεν εκλέχτηκε ποτέ στην Ελλάδα και ήρθε στο προσκήνιο χωρίς πραγματικό πρόγραμμα και με μια επικοινωνιακή στρατηγική αμερικανικού τύπου, προκάλεσε και δυσαρέσκειες εντός ΣΥΡΙΖΑ. ‘Δεν χρειαζόμαστε έναν μεσσία ή πολιτικές προσωπικότητες από τη γενιά του Instagram’, είπε ο Νίκος Φίλης, ένα από τα στιβαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας. ‘Αν κερδίσει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα απομακρυνθεί λίγο πιο πολύ από τα αριστερά’, είχε δηλώσει με βεβαιότητα».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε υποστηρίξει, σε άρθρο, ότι ‘ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε απλώς να αντιγράψει την αμερικανική φόρμουλα [του Δημοκρατικού Κόμματος] και να πλησιάσει στο κέντρο’. Αυτή η τοποθέτηση δυσαρεστεί την αριστερή πτέρυγα του κόμματος που στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου. Η επομένη της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη διαφαίνεται, λοιπόν, περίπλοκη για μια ελληνική αριστερά σε μεγάλη δυσκολία» καταλήγει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.

«Στην Ελλάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης αναλαμβάνει την ηγεσία του κόμματος της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη μαρασμό», αναφέρει σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός RFI. Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στη μεγάλη προβολή του κ. Κασσελάκη από τα ελληνικά ΜΜΕ ιδιαίτερα «μετά την έκπληξη που προκάλεσε η πρωτιά του στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ με τις τηλεοράσεις να τον ακολουθούν σε κάθε μετακίνησή του».

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular