Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΧατζηδάκης: Σαν «μικρές ΔΕΗ» θα λειτουργούν οι θυγατρικές του Υπερταμείου

Χατζηδάκης: Σαν «μικρές ΔΕΗ» θα λειτουργούν οι θυγατρικές του Υπερταμείου

Ο Υπουργός Οικονομικών στάθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα προχωρήσουν σύντομα, αναφορικά με τη λειτουργία του Υπερταμείου και τις θυγατρικές του.

«Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για το Υπερταμείο και τις θυγατρικές του, το οποίο θέλουμε να βασιστεί σε κανόνες αποτελεσματικότητας και προσφοράς προς το Δημόσιο και το κοινωνικό σύνολο», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα (26/01) σε εκδήλωση της ΕΤΑΔ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

«Η ακινησία δεν οδηγεί πουθενά και αν συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα», τόνισε και προσέθεσε ότι ενώ έγιναν σημαντικές προσπάθειες στο παρελθόν αλλά και πιο πρόσφατα για την ανάταξη και βελτίωση της κατάστασης, ωστόσο, υπάρχουν πολλά που δεν πάνε κατ’ ευχήν.

Εξειδικεύοντας τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα προχωρήσουν σύντομα, ο κ. Υπουργός ανέφερε τα εξής:

Θα ψηφιστεί μέσα στο α’ εξάμηνο του έτους νέος νόμος για το Υπερταμείο και τις θυγατρικές του, με στόχο να λειτουργούν σαν «μικρές ΔΕΗ». «Θα εισηγηθούμε στη Βουλή να προσλαμβάνονται τα στελέχη της διευθυντικής ομάδας και από τον ιδιωτικό τομέα, με διαδικασίες διαγωνισμών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξει ο τρόπος που θα γίνονται οι προσλήψεις ώστε να υπάρχει μεν η εμπλοκή του ΑΣΕΠ, αλλά όχι οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται. Θα υπάρξουν αλλαγές και στις διαδικασίες της καθημερινής λειτουργίας. Θα προχωρούν όλα με διαφάνεια αλλά με μεγαλύτερη ταχύτητα», υπογράμμισε.

Ειδικά για την ΕΤΑΔ, θα προχωρήσουν ταχύτερα οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει προκειμένου να προσδιοριστούν τα ακίνητα που προσφέρονται και είναι πιο ώριμα προς εκμετάλλευση και στα οποία θα δοθεί προτεραιότητα. Επίσης, θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές προκειμένου να δημιουργηθούν ξεχωριστές διευθύνσεις για τα μεγάλα και ώριμα ακίνητα και για τις επιμέρους μικρότερες παραχωρήσεις.

«Δεν μπορεί να γίνει μία νέα αρχή χωρίς ταχείες διαδικασίες. Οι μέθοδοι που προτείνουμε, έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία διεθνώς και στην Ευρώπη. Αν οι κανόνες τεθούν και εφαρμοστούν σωστά, είμαι βέβαιος ότι η προσπάθεια θα έχει θετικά αποτελέσματα», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, Νάγια Κόλλια, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ, Γρηγόρης Αναστασιάδης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, Ηρώ Χατζηγεωργίου.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular