Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑρναούτογλου για Βόλο: Δεν θυμάμαι ξανά κάτι τέτοιο – Δέχτηκε νερό 30...

Αρναούτογλου για Βόλο: Δεν θυμάμαι ξανά κάτι τέτοιο – Δέχτηκε νερό 30 φορές πάνω από τον μέσο όρο

Κακοκαιρία Elias: Σαρωτικό είναι το πέρασμα της νέας κακοκαιρίας από τη Μαγνησία που για μία ακόμη φορά έρχεται αντιμέτωπη με σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του αναφέρει λίγες ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, στην οποία παραθέτει με δεδομένα ότι η πόλη του Βόλου μέσα στον Σεπτέμβριο – ο οποίος ακόμα δεν έχει τελειώσει – δέχθηκε περίπου 30 φορές μεγαλύτερη ποσότητα νερού από το μέσο όρο.

«Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια περιοχή να έχει χτυπηθεί από κακοκαιρία με τέτοια ένταση και μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Στην ανάρτησή του εξηγεί: «Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια περιοχή να έχει “χτυπηθεί” από κακοκαιρία με τέτοια ένταση και μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα, όπως η Μαγνησία.

Το ύψος βροχής ξεπέρασε σήμερα στο Βόλο τα 200 λίτρα / τετ. μέτρο και τα 1.000 για το μήνα Σεπτέμβριο, ο οποίος ακόμα δεν έχει τελειώσει, όταν ο μέσος όρος βροχής για τον μήνα Σεπτέμβρη για την πόλη είναι περίπου τα 35 λίτρα/τετ μέτρο και αν…

Τώρα αν δεν έχει σχέση αυτό με την ταχύτητα εξελισσόμενη κλιματική αλλαγή τότε πάω πάσο!», αναφέρει στην ανάρτηση του ο έμπειρος προγνώστη καιρού της ΕΡΤ3.

Δείτε την ανάρτησή του:

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular