Αναρωτιέστε γιατί χρειάζονται τα αμορτισέρ στα αυτοκίνητα; Ε, δείτε αυτό το βίντεο!

Οι dash-cams, οι βιντεοκάμερες στο ταμπλό, είναι πολύ διαδεδομένες στη Ρωσία ώστε να βοηθούν στην απόδοση ευθυνών όταν συμβεί ένα ατύχημα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ατύχημα δεν έχει συμβεί ακόμα, αλλά όπως θα δείτε είναι ζήτημα χρόνου να συμβεί. Κι όταν συμβεί, θα ξέρουμε με σιγουριά το γιατί.

Τα παλιά αυτοκίνητα από την κομμουνιστική εποχή αφθονούν ακόμα στους δρόμους της Ρωσίας, ειδικά στις πιο απομακρυσμένες επαρχίες, αφού αποτελούν το μοναδικό μέσο μετακίνησης γι’ αυτούς που δεν έχουν τα χρήματα για να πάρουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν τα λεφτά ούτε για να συντηρήσουν το παλιό. Γι’ αυτό και κυκλοφορούν στους δρόμους «χάροι» όπως αυτό εδώ το Lada 2015. Είναι πασιφανές ότι τα αμορτισέρ του έχουν «ουζάρει» εντελώς, αφού συμπεριφέρεται σαν να μην έχει καθόλου αμορτισέρ.

Σε κάθε ανωμαλία, έστω και αόρατη στο μάτι, το Lada αρχίζει μια ταλάντωση πάνω-κάτω, σαν βάρκα σε φουσκοθαλασσιά. Και η ταλάντωση συνεχίζεται ακόμη και με το αυτοκίνητο σταματημένο στο φανάρι! Λες κι ο οδηγός μεταφέρει κάποιο μωρό που θέλει να νανουρίσει για να το κάνει να κοιμηθεί.

Ελπίζουμε να μην υπάρχει μωρό μέσα, διότι χωρίς αμορτισέρ δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς ο οδηγός θα μπορέσει να φρενάρει και να στρίψει αν υπάρξει ανάγκη…

Σε οποιαδήποτε «δυτική» χώρα, η αστυνομία θα τον είχε σταματήσει αμέσως και θα είχε ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο για λόγους ασφαλείας, αυτού και των άλλων. Στη Ρωσία όμως φαίνεται πως ο καθένας θα πρέπει να προστατεύει τον εαυτό του.

Εξ ου και οι dash-cams…

 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Εποχική γρίπη: Προσοχή στους επικίνδυνους μύθους για το εμβόλιο

Ψάχνεσαι για ΜΙΛΦΑΡΕΣ; Εκεί θα πας και θα τις συναντήσεις!