Categories: LIFESTYLE

Αυτό είναι το γλυκό που ετοιμάζει κάθε Χριστούγεννα με τις κόρες

Ελένη Μενεγάκη: Η Ελένη Μενεγάκη ενόψει των γιορτών συνηθίζει να περνά χρόνο με την οικογένεια της

Η παρουσιάστρια μπαίνει κάθε χρόνο στην κουζίνα με τις κόρες της και ετοιμάζουν διάφορες λιχουδιές για το τραπέζι των εορτών.

Η Ελένη Μενεγάκη όπως έχει αποκαλύψει η ίδια μέσα από την εκπομπή της «Ελένη», κάθε Χριστούγεννα επιλέγει να φτιάξει ένα απλό και εύκολο γλυκό, που χρειάζεται λίγα υλικά και μπορούμε να το απολαύσουμε όλο τον χρόνο.

Ο λόγος για τα νόστιμα τρουφάκια, που δεν θεωρούνται ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό, όμως είναι γρήγορα στην παρασκευή και φτιάχνονται με ένα μαγειρικό σκεύος.

Θα χρειαστείς λοιπόν λίγα υλικά, αρκετή τρούφα και ένα μεγάλο μπολ στο οποίο θα μπει όλο το μείγμα.

Για να σε διευκολύνουμε σου βρήκαμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τα τρουφάκια που φτιάχνει κάθε Χριστούγεννα η Ελένη Μενεγάκη, για να μπεις και εσύ σε εορταστικό mood.

Συνταγή για νόστιμα και εύκολα τρουφάκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά για τα τρουφάκια της Αργυρώς

200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 συσκ. γάλα ζαχαρούχο (400 γραμ.)
100 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. κακάο
1 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ (225γραμ.)
2-3 κ.γ. κονιάκ (ή ρούμι ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας)
Χαρτάκια για τρουφάκια

Για την επικάλυψη

Τρούφα σοκολάτας
Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
Τριμμένο καρύδι
Τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)
 Λιωμένη κουβερτούρα

Για τα τρουφάκια

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα, το ζαχαρούχο, τη σοκολάτα, το βούτυρο και το κακάο.
Σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
Μόλις το μίγμα για τρουφάκια με ζαχαρούχο και πτι μπερ γίνει ομοιογενές, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με το χέρι μας, τρίβοντάς τα μέσα στο μείγμα.
Προσθέτουμε το καρύδι και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε το μείγμα για τα τρουφάκια να κρυώσει στο ψυγείο για λίγο.
Αφού κρυώσει και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε κουταλιές και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
Τα κυλάμε σε όποια επικάλυψη προτιμάμε.
Τα βάζουμε σε χαρτάκια, και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

via

NEWSROOM

Share
Published by
NEWSROOM

Recent Posts

Ταξίδι στη Σαντορίνη: Ανοιχτό πλοίο ή κλειστό ταχύπλοο; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η Σαντορίνη, στολίδι των Κυκλάδων, μαγεύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο με τα γραφικά τοπία, τα…

5 μήνες ago

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Δείτε πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων και ποιοι εξαιρούνται

Την ερχόμενη Παρασκευή (23/2) θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους συνταξιούχους που θέλουν να συνεχίσουν…

7 μήνες ago

Ευρωπαϊκό Κύπελλο: 14 μετάλλια για την Εθνική Ομάδα (2-8-4)

20 Φεβρουαρίου 2024 11:37 Φορτωμένη μετάλλια επιστρέφει η Ελληνική αποστολή από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο…

7 μήνες ago

ΑΑΔΕ – myDATA: Σε λειτουργία από σήμερα νέες εκδόσεις για το myDATA και το timologio

Οι προσθήκες στις νέες εκδόσεις είναι αποτέλεσμα της διαρκούς συνεργασίας της ΑΑΔΕ με τους φορείς…

7 μήνες ago

Απολογείται ο 39χρονος που σκότωσε τη σύντροφό του

Κρήτη: Ο 39χρονος είχε οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα στο Σάββατο, ο οποίος του άσκησε διώξεις…

7 μήνες ago

Θλίψη: Πέθανε ο Αντρέας Μπρέμε

Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, Αντρέας Μπρέμε, έφυγε από τη ζωή πριν λίγη ώρα στα…

7 μήνες ago