Πώς να φτιάξετε ένα υπέροχο λιμοντσέλο!

Αυτή είναι μια διαφορετική και λίγο περισσότερο χρονοβόρα συνταγή για το θαυμάσιο λιμοντσέλο που πατρίδα του είναι η Ιταλία. Είναι μια αυθεντική παραδοσιακή συνταγή που μου την έχει δώσει ένας Ιταλός σεφ. Αν και θα αργήσει λίγο να γίνει, το άρωμα, το χρώμα, και η διαύγεια του θα σας ανταμείψουν.

Τι χρειαζόμαστε:

 • 15 λεμόνια με χονδρή φλούδα
 • 2 μπουκάλια vodka (των 750ml)100% proof
 • 4 κούπες ζάχαρη
 • 5 κούπες νερό

Πώς το κάνουμε:

 1. Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα βουρτσίζουμε με ένα βουρτσάκι για να φύγει κάθε υπόλοιπο του κεριού που συνήθως τα αλείφουν. (Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ακέρωτα λεμόνια εάν βρούμε).
 2. Σκουπίζουμε και στεγνώνουμε καλά τα λεμόνια με ένα μαλακό πανί.
 3. Με τον αποφλοιωτή ή με ένα λεπτό μαχαιράκι αποφλοιώνουμε τα λεμόνια, προσέχοντας να μην υπάρχει κανένα ίχνος από το άσπρο μέρος της φλούδας (το άσπρο μέρος πικρίζει).
 4. Βάζουμε σε βάζο τη μία φιάλη vodka προσθέτουμε το φλοιό των λεμονιών, κλείνουμε το βάζο ερμητικά και το αποθηκεύουμε σε ένα ντουλάπι για 40 ημέρες. (Πρέπει να είναι σε σκοτεινό μέρος)
 5. Οταν περάσει αυτό το διάστημα,διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό, τα βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι.
 6. Το προσθέτουμε στο βάζο με το λιμοντσέλο μαζί με το άλλο μπουκάλι vodka, κλείνουμε πάλι ερμητικά και αποθηκεύουμε για ακόμη 40 ημέρες.
 7. Κατόπιν φιλτράρουμε πολύ καλά χρησιμοποιώντας χάρτινα φίλτρα του καφέ, και το βάζουμε σε φιάλες.
 8. Παίρνουμε ένα διαυγές ποτό που πίνεται καλύτερα παγωμένο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι σημαντικό να μη μείνει καθόλου «άσπρο» επάνω στη φλοίδα. Αντί για vodka μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε τσίπουρο ή καθαρό οινόπνευμα ποτοποιίας. Εάν χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλια αντί λεμόνια, έχουμε ένα καταπληκτικό ποτό orangello.

 

via

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Bίντεο δείχνει ιπτάμενη κάμερα να καταδιώκεται από τεράστιες τίγρεις της Σιβηρίας

6 κόλπα για να χάσετε βάρος που κανείς δεν σας είπε