Εγκληματικός «εγκέφαλος» ο γιατρός που δολοφονήθηκε στη Μάρνη – Τα νέα στοιχεία

949
  • Γνώριμος στην Ήπειρο αλλά και στις διωκτικές αρχές ήταν ο 70χρονος γιατρός
  • Δολοφονήθηκε στην πλατεία Βάθη

Συγκλονιστικές είναι οι νέες αποκαλύψεις της δολοφονίας του γιατρού στην πλατεία Βάθη.

Όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία του Epirupost.gr, γνώριμος στην Ήπειρο αλλά και στις διωκτικές αρχές ήταν ο 70χρονος γιατρός ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια στην πλατεία Βάθη.

Για την δολοφονία συνελήφθησαν δύο άτομα. Ένας 57χρονος Έλληνας και ένας 50χρονος Ρουμάνος. Δραπέτης των φυλακών ο δεύτερος, με βιογραφικό στις ληστείες, με παρελθών στις απάτες, την πλαστογραφία και άλλα αδικήματα ο πρώτος.

Γνωστό το θύμα στις αρχές από τη δεκαετία του ενενήντα

Νεκρός είναι ο γιατρός Χρήστος Φωτίου, από την Κλεισούρα Πρέβεζας, ο οποίος είναι γνώριμος στις διωκτικές αρχές της Ηπείρου, από τις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα.

Τελευταία φορά συνελήφθη το 2014 στο Αγρίνιο για διάρρηξη που είχε γίνει στο κέντρο της πόλης.

Είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο από την περίφημη υπόθεση με το βιολί στραντιβάριους, που όσοι την έζησαν την θυμούνται ακόμη.

Το βιολί μετέφερε από την Αλβανία, μία νεαρή κοπέλα. Στη Μενίνα Θεσπρωτίας έπεσε θύμα απαγωγής προκειμένου να της πάρουν το βιολί, το οποίο στη γνήσια μορφή του κοστολογείται σε ενάμισι εκατομμύρια ευρώ.

Εγκέφαλος της υπόθεσης θεωρήθηκε ο ανδρολόγος που τότε δραστηριοποιούνταν στα Γιάννινα. Οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, όμως αθωώθηκε καθώς το βιολί θεωρήθηκε ότι δεν ήταν γνήσιο. Ωστόσο αρκετές πτυχές της υπόθεσης εκείνης έμειναν στο σκοτάδι.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που απασχόλησε τις αρχές.

Είχε εμπλακεί στη σύλληψη και την προφυλάκιση του διοικητή του ΙΚΑ ο οποίος είχε στείλει στη δικαιοσύνη μεγάλη υπόθεση πλαστών συνταγογραφήσεων, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο εν λόγω γιατρός.

Στο εξοχικό του διοικητή στην Πρέβεζα, η αστυνομία είχε βρει μικροποσότητα χασίς και οδηγήθηκε στη σύλληψή του.

Καλλιεργητής χασισοφυτείας

Λίγα χρόνια αργότερα, αστυνομικοί έχουν θέσει σε παρακολούθηση χασισοφυτεία στην ευρύτερη περιοχή του Δροσοχωρίου. Οι χασισοκαλλιεργητές καταφέρνουν να τους αφοπλίσουν και να τους δέσουν.

Εικάζεται ότι εγκέφαλος και της υπόθεσης αυτής είναι ο ίδιος γιατρός, ο οποίος δραστηριοποιούνταν τότε στην ευρύτερη περιοχή.

Το τελευταίο του χτύπημα ήταν το 2012. Στην περιοχή της Θεσπρωτίας όπου πουλώντας ιατρικές υπηρεσίες κατάφερε να εξαπατήσει κατοίκους.

Έμπειροι αξιωματικοί της Ηπείρου, μιλούσαν τότε για άνθρωπο με πολυσχιδή δράση, ο οποίος παρότι συνελήφθη αρκετές φορές και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, σχεδόν ποτέ δεν τιμωρήθηκε.

Τα τελευταία χρόνια ο ανδρολόγος- σεξολόγος, είχε ιατρείο στην Αθήνα. Αν και συνταξιούχος εξακολουθούσε να έχει ευρύ πεδίο δράσης, μέχρι την στιγμή της άγριας δολοφονίας.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ
διαβάστε ακόμα:  «Πλησίασα το αυτοκίνητο που “κάπνιζε”, ο άνθρωπος μέσα ακόμη καιγόταν! Ήταν ο κύριος Βασίλης…»